Hlavní obsah

Hřebíkovu domácí premiéru zachránil Zelenka

PRAHA

Jediným utkáním pokračovala v sobotu nejvyšší česká fotbalová soutěž. Sparta Praha na svém vyhřívaném trávníku přivítala Blšany a proti aktuálně devátému celku tabulky příliš nezářila. Po trefě Juna z penalty už ve 2. minutě vedla, ale Blšany dvěma góly otočily skóre. V nastaveném času první půle ale srovnal Zelenka a stejný hráč zachránil domácí premiéru kouče Hřebíka pojistkou v 88. minutě.

Článek

Vedoucí celek soutěže zahájil aktivně a už ve 2. minutě se mohl radovat z vedoucí trefy. Gólman Blšan Chvalovský neudržel centr a vzápětí musel faulovat Medunu. Nejlepší ligový kanonýr Tomáš Jun poslal z penalty domácí do vedení.

V 9. minutě hosté odpověděli. Bývalý hráč Sparty David Střihavka dostal dlouhý míč, otočil se kolem obránce Homoly a z otočky ukázkovým "angličanem" vyrovnal. Další šok utrpěl vedoucí celek o čtyři minuty později. Po další dlouhém pasu postupoval na gólmana Blažka Polodna a jeho střela také našla cestu do domácí branky.

Kouč Hřebík zareagoval a přeskupil řady. Do obrany se stáhl Sivok, naopak do zálohy zamířil Aleš Urbánek. Nepříliš přívětivého přijetí se dočkala posila z Ostravy  Miroslav Matušovič, na kterého domácí příznivci hučeli. Své si od domácích příznivců vyslechl i trenér Sparty Hřebík, jehož odchod si fanoušci žádali. Ti na stadiónu navíc vyvěsili transparenty, které děkovaly bývalému kouči Františku Strakovi.

Gólem do šatny vyrovnal Zelenka

Sparta odvrátila blamáž a nepříznivý stav po poločase v nastaveném čase první půle. Lukáš Zelenka se dokázal prokličkovat přes tři protivníky a křížnou střelou vyrovnal.

I druhou půli odstartovala skvěle Sparta. Meduna si bokem zpracoval centr Matušoviče a z bezprostřední blízkosti poslal opět Spartu do vedení. Hostující hráči se sesypali na rozhodčího Járu a žádali odpískání ruky. Gól ale platil, Meduna se proti pravidlům neprohřešil.

V 65. minutě střílel nebezpečně Pleško, Blažek jen vyrazil a z prázdné branky musel vyhlavičkovat Matušovič. Vyrovnání se Blšany mohly dočkat v 70. minutě, když Johana fauloval v pokutovém území Michala. Přemotivovaný kapitán hostí Müller ale poslal míč nad Blažkovu branku.

Šance Blšan na vyrovnání snížil nejstarší hráč hostí Vorel, který byl v 82. minutě po druhé žluté kartě vyloučen. Sparta si vedení pohlídala, navíc Zelenka po přiťuknutí Juna dal čtvrtý gól. V tabulce zvýšila Sparta vedení před druhou Slavii na 14 bodů. Slávisté ale odehráli o jedno utkání méně.

Sparta Praha - Chmel Blšany 4:2 (2:2)
Branky: 2. Jun z pen., 45. (+2) Zelenka, 52. Meduna, 88. Zelenka - 9. Střihavka, 13. Polodna. Rozhodčí: Jára - Kordula, Kumstát. ŽK: Jun - Vorel, Pleško, Müller, Polodna, Michal. ČK: 82. Vorel. Diváci: 1657.
Sparta: Blažek - Petráš, Johana, Homola, Urbánek (81. Rezek) - Herzán, Zelenka, Sivok, Matušovič - Meduna, Jun. Trenér: Hřebík.
Blšany: Chvalovský - Vorel, Müller, Šourek, Dragoun (46. Schulmeister) - Michal, Sýkora, Devátý (79. Veleba), Pleško - Polodna, Střihavka. Trenér: M. Bílek.

Reklama

Související témata: