Hlavní obsah

Fotbalová bitva na sněhu neměla v Jablonci vítěze

JABLONEC

Cenný bod do záchranářských bojů získali v pondělí fotbalisté Slovácka na půdě Jablonce. V silném sněžení měli výrazně navrch celou hodinu domácí, ale hosté díky Ordošově premiérové ligové trefě vyrovnali a odvezli si důležitou remízu. Pod trenérem Molnárem hosté vybojovali vůbec první bod.

Článek

Krátce před zápasem se do Jablonce vrátilo noční sněžení a ani vyhřívaný trávník fotbalisty nespasil. Brzy se ukryl pod bílý koberec, který hráčům stěžoval hru i kontrolu nad míčem. Ten nebyl příliš vidět, protože rozhodčí Čuřín připustil hru se žlutým balonem, který se ve sněhové záplavě ztrácel.

Dříve si na těžké podmínky zvykli domácí, kteří dokázali i na promočeném trávníku lépe kombinovat a většinu času trávili na polovině soupeře. Hosté přijeli na Střelnici s opatrnickou hrou, která nestačila na dynamické hráče Jablonce, a když musel už ve 25. minutě ze hřiště kvůli zranění Nezmar, přišli o svého nejnebezpečnějšího muže.

Šance přišly až po půlhodině a hned ta první byla gólová. Ve 34. minutě Weber z levé strany poslal centr, který propadl až k Michálkovi, jenže toho v bezprostřední blízkosti Drobisz vychytal. Méně úspěšný byl hostující gólman ve 42. minutě, kdy po nedorozumění s Procházkou nechal opuštěnou brankou, kterou ohrozil obloučkem z dvacet metrů Klapka. Mířil však nad.

Hosté ožili těsně před poločasem, ale pokusy Ivany i Dostálka mezi tyče nemířily. A brzy po pauze už byli na koni domácí: ve 47. minutě znovu Weber poslal centr do šestnáctky, kde ho Smíšek hlavou posunul jen k Michálkovi a ten už podruhé v podobné šanci nezklamal.

Až obdržený gól vyprovokoval hosty k větší aktivitě. Trenér Molnár při druhém zápasu na lavičce Slovácka poslal na trávník v 55. minutě ke čtvrtému ligovému startu dvaadvacetiletého Ordoše, který už po pětiminutovém pobytu na trávníku zaznamenal první gól v soutěži. Na hranici trestného území se přesně opřel do míče a Špitův zákrok už přišel pozdě.

Vyrovnání odstartovalo oboustranně otevřenější hru a především domácí se nechtěli vzdát naděje na tři body. Už po sedmi minutách mohli mít vedení zase na své straně, ale aktivní Weber trefil z dvaceti metrů jen tyč a tím uzavřel výčet výrazných brankových šancí. Hosté tak byli s nerozhodným výsledkem rozhodně spokojenější.

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 47. Michálek - 60. Ordoš. Rozhodčí: Čuřín - Tulinger, Pinkas. ŽK: Kordula - Procházka, Dostálek, Kolář. Diváci: 2000.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek (83. Hušek), Kordula, Čížek (70. Šenkeřík), Weber - Smíšek, Klapka. Trenér: Rada.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Rajnoch, Palinek, Procházka - Polách, Ivana (90. Kolář), Dostálek, Jarolím - Nezmar (25. Petržela), Malár (55. Ordoš). Trenér: Molnár.

Reklama

Související témata: