Hlavní obsah

Hašek opět oblékne dres Sparty

Vedení fotbalové Sparty zacelilo díru v sestavě, způsobenou odchodem Radoslava Kováče do ruského Spartaku Moskva. Defenzivu týmu z Letné vyztuží Martin Hašek, který se tak po třech letech vrací do pražského klubu. Podle vedení klubu pětatřicetiletý defenzivní záložník Liberce podepsal smlouvu do konce června 2006.

Článek

Sparta minulý týden neodolala nabídce moskevského Spartaku za přestup Kováče, která se měla údajně vyšplhat na 140 miliónů korun. Po odchodu jednoho z klíčových zadáků pak začala hledat náhradu a dva možné kandidáty našlo vedení v Liberci. "S Libercem jsme do poslední chvíle jednali o dvou alternativách, jednou z nich byl právě Martin Hašek, druhou Jan Polák," uvedl na internetových stránkách klubu viceprezident Daniel Křetínský.

Hašek se podle zpráv z Letné dohodl na smlouvě do konce června 2006 s jednoroční opcí a stejně jako v Liberci bude zatím hrát pod amatérskou smlouvou. Sparta se nyní snaží vyřídit všechny potřebné formality, aby defenzivní záložník mohl nastoupit už v sobotním utkání 1. ligy v Českých Budějovicích.

Hašek: Ještě jsem nejednal

Hašek sám v rozhovoru pro ČTK překvapivě odmítl, že by se hráčem Sparty už stal. "Sparta to už oznámila? Tak toho asi vědí více než já, protože já tam teprve pojedu jednat," uvedl s tím, že k dohodě dojde.

Při svém dalším působení ve Spartě se nechce příliš vracet k někdejšímu angažmá. "Bylo by moc nadnesené prohlásit, že chceme navázat na tehdejší práci. Pro mě to v případě dohody bude spíše choulostivé, návrat asi vyvolá u lidí rozporuplné reakce. Na druhé straně jsem už dost starý na to, aby mě takový tlak rozhodil," dodal Hašek.

:. ANKETA
Bude Martin Hašek platnou posilou Sparty? Hlasujte v anketě na konci článku.

Trenér pražského celku Jaroslav Hřebík hledal podle svých slov do defenzivy zkušeného hráče a Hašek by měl být správnou volbou. "V naší obranné fázi máme řadu mladých hráčů, které potřebujeme doplnit zkušeným hráčem a vyzrálou fotbalovou osobností. Věřím, že Hašek tyto naše potřeby plně uspokojí a bude platnou posilou Sparty," prohlásil Hřebík.

Sparťanský kouč staronovou posilu důvěrně zná, Haška vedl na Letné v roce 2001. Bratr slavného hokejového gólmana Dominika poté odešel v roce 2002 do Austrie Vídeň a o rok a půl později oblékl dres Sturmu Štýrský Hradec. Na začátku roku 2004 se opět sešel s Hřebíkem, který jej vytáhl do moskevského Dynama. Na konci sezóny se pak Hašek vrátil do Liberce, kde před lety odstartovala jeho kariéra v profesionálním fotbalu.

Reklama

Související témata: