Hlavní obsah

Čeká slávistického kouče Koubka automobilová stíhačka, nebo bude trenerém na telefonu?

Praha

Původně měl jinou představu... Když se totiž trenér Miroslav Koubek ujímal žezla ve Slavii, věděl dobře, že ligový duel 11. kola v Plzni koliduje s kvalifikačním zápasem reprezentační devatenáctky ve Vítkovicích. „Za čtyři hodiny se dá cesta zvládnout. Tedy pokud bude dálnice volná,“ pohrával si s představou, že sedne do auta a absolvuje stíhací jízdu mezi severní Moravou a Plzní za svou Slavií. Před nabitou fotbalovou sobotou se však musel vrátit do reality.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Čeká na trenéra Slavie Miroslava Kouba honička mezi Vítkovicemi a Plzní?

Článek

Problému s kolidujícími zápasy se pochopitelně nezbavil. Ve Vítkovicích povede Koubek od 14.30 reprezentační devatenáctku v kvalifikačním duelu s Gibraltarem o postup na evropský šampionát, ve 20.15 už by měl sedět na lavičce Slavie v Plzni.

Čtyři hodiny na přesun

Na přesun z jednoho konce republiky na druhý by tak měl čtyři hodiny. Ať již autem, nebo letadlem. Ve finále ovšem dojde zřejmě na třetí možnost - Koubek bude trenérem na telefonu.

„I to přichází v úvahu. Zápas Plzně s naším mužstvem by sledoval v televizi a komunikoval se svými asistenty telefonem. V dnešní době žádný problém," potvrzuje mluvčí Slavie Soňa Nouzáková, ale také připouští, že by trenér mohl dorazit těsně před utkáním, nebo v jeho průběhu.

„O této kolizi jsme věděli, už když jsme s trenérem Koubkem jednali o jeho angažmá ve Slavii. Akceptovali jsme ji, protože tím byl podmíněn i souhlas vedení fotbalové asociace, aby mohl působit u nás," necítí se nijak zaskočen ani ředitel fotbalové Slavie Jaromír Šeterle.

S asistenty byl v kontaktu denně

Během Koubkovy absence vedli a připravovali mužstvo jeho asistenti Juraj Šimurka a Ivo Knoflíček podle plánů, které trenér před odjezdem k devatenáctce nachystal.

„Náplň tréninků byl daný dopředu, s trenérem jsme byli v každodenním kontaktu. Informovali jsme ho, jak příprava probíhá, co jsme splnili, jak na tom hráči jsou," potvrzuje Juraj Šimurka.

„Během reprezentační pauzy jsme se snažili dobře potrénovat, abychom i v Plzni potvrdili, že naše stoupající výkony pod novým trenérem budou pokračovat," nechal se slyšet obránce Martin Dobrotka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články