Hlavní obsah

Příbram - Olomouc 3:2Příbram předvedla pod Čuhelem senzační obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Varadi 0 : 1
55. Doležal 0 : 2
58. Zápotočný (penalta) 1 : 2
68. Abraham 2 : 2
70. Zápotočný 3 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Petr Čuhel si lepší premiéru na trenérské lavičce fotbalistů Příbrami snad ani nemohl přát. Jeho tým dokázal získat tři body po výhře 3:2 i přesto, že prohrával 0:2. Jenže během dvanácti minut druhé půle předvedla Příbram parádní obrat a díky dvěma gólům stopera Zápotočného a jednomu Abrahama vybojovala vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Příbrami Petr Čuhel během utkání s Olomoucí.

Článek

Čuhel nechal prakticky stejnou sestavu jako jeho předchůdce. Chyběl jen zraněný Jugas, jehož na pravém kraji obrany nahradil Krbeček. Ani změna na trenérském postu nepomohla do základu Švancarovi, který šel jen na lavičku a na hrotu působil osamocený Řezníček.

Příbram byla v první půli jasně lepší, měla více ze hry, ale do čistých šancí se dostávala těžko. Jedinou trestuhodně zazdil T. Pilík, když ve 35. min. hlavičkoval sám před brankou po nadýchaném centru Řezníčka, jenže to z jeho strany byl spíš obranný zákrok a míč poslal asi šest metrů vedle.

Olomouc za celý poločas neukázala prakticky nic, přesto šla v jeho závěru do vedení. Domácí Mišůn si nerozuměl s brankářem Hruškou a míč poslal hlavou do břevna. Od něj se odrazil před volného Varadiho a ten už měl snadnou pozici.

Příbram po pauze vrhla všechny síly do útoku. Hned ve 47. min. mohl vyrovnat Danoski, jenže ze čtyř metrů překopl branku, když předtím gólman Blaha jen s námahou vyrazil před sebe přímý kop T. Pilíka. Sigmě stačilo hrát na brejky a jeden hostům zanedlouho vyšel. Varadi centroval z pravé strany a volný Navrátil hlavou přehodil Hrušku.

Příbram se však ani za stavu 0:2 nepoložila. Jiskřičku naděje vykřesal Zápotočný proměněnou penaltou za ruku. V 68. min. se parádně trefil sváteční střelec Abraham, když jeho střela z dvaceti metrů zapadla přesně k tyči a třígólový obrat během dvanácti minut dokonal Zápotočný, který skóroval hlavou po rohu Pilíka.

Sigma mohla taky ještě skórovat, jenže hlavičku Doležala zastavila tyč a domácí si pak už tříbodový zisk pohlídali. I když v samém závěru mohli děkovat Hruškovi, jenž vychytal v šanci Faltu.

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Branky: 58. z pen. a 70. Zápotočný, 68. Abraham - 45. Varadi, 55. Doležal. Rozhodčí: K. Hrubeš - Moláček, Kříž. ŽK: Švancara (Příbram).
Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Mišůn, Divíšek - Abraham, Tarczal - Mareš, T. Pilík (78. Pleško), Danoski (58. Švancara) - Řezníček. Trenér: Čuhel.
Olomouc: Blaha - Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek - Karaš, Houska (77. Lietava) - Varadi, Ordoš (73. Wijlaars), Navrátil (81. Falta) - Doležal. Trenér: Kotůlek.

Reklama

Související témata: