Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jihlava 0:0Jihlava remizovala s Bohemians 1905 a má první venkovní bod

Praha

Fotbalisté Jihlavy v 11. kole první ligy remizovali 0:0 s Bohemians 1905 a na šestý pokus získali první venkovní bod v sezóně. Pražský nováček měl sice v Ďolíčku převahu, ale trápil se s výborným brankářem Jaromírem Blažkem i vlastní koncovkou. Vysočina prodloužila sérii bez ligové výhry na čtyři duely, klokani nezvítězili potřetí za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Martin Berkovec.

Článek

Už v úvodních třech minutách si oba týmy v premiérovém prvoligovém střetnutí vypracovaly slušné šance. Hlavičku domácího Moravce ale zneškodnil gólman Blažek, jihlavský Masopust zase po kličce Jindřiškovi vypálil nad branku.

Bohemians zahrozili znovu v 17. minutě. Moravcův tečovaný centr vytěsnil konečky prstů Blažek, který pak pohotově zlikvidoval i dorážku Bartka.

Někdejší brankář "Klokanů" podržel Jihlavu i po půl hodině hry, když zblízka vychytal Matěje Štochla. Další velkou šanci domácích nevyužil čtyři minuty před pauzou Hora, a po přihrávce Jindřiška z voleje přestřelil.

Pražané byli aktivnější i v úvodu druhého poločasu. V 57. minutě opět Hora postupoval z úhlu na Blažka a čtyřicetiletý veterán musel jeho střelu vykopnout nohou.

Bohemians stupňovali tlak, ale dál se trápili v koncovce. Po Neradově centru selhal Bartek, když z malého vápna překopnul odkrytou branku. Z podobné pozice pak deset minut před koncem netrefil prostor tří tyčí Nerad, ani o chvíli později hlavou střídající Ndiaye.

Jihlava přes získaný bod prokázala, že se jí venku nedaří a v 17. ligovém utkání po sobě nezvítězila na hřišti soupeře. Vysočina tak nenavázala na říjnovou výhru 4:0 z Olomouce v úvodním osmifinále Poháru České pošty.

Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Franěk - Blažej, Mokrusch. ŽK: Kalina - Krejčí, Jungr, Masopust. Diváci: 4024.
Bohemians: Berkovec - Kalina, Šmíd, J. Štochl, Kolář - Moravec, Nerad, Jindřišek, Bartek (83. Ndiaye) - Hora - M. Štochl (77. Budínský). Trenér: Weber.
Jihlava: Blažek - Mikula (83. Tlustý), Krejčí, Šourek, Vaculík (46. Koloušek) - Marek, Jánoš (74. Karlík) - Masopust, Jungr, Kosak - Harba. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: