Hlavní obsah

Třeba to týmu zvýší motivaci na Sevillu, doufá po blamáži se Slováckem kouč Liberce Šilhavý

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Generálka na čtvrteční duel Evropské ligy s hvězdnou Sevillou se fotbalistům Liberce vůbec nepovedla. Slovan si v dostizích o přední příčky prvoligové tabulky nepolepšil, nečekaně padl v Uherském Hradišti se Slováckem. Trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý netajil z prohry 2:4 rozčarování.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý - archivní foto.

Článek

Čím si překvapivou porážku vysvětlujete?

Bohužel jsme především kvůli vlastní nekoncentrovanosti nezvládli nástup do druhého poločasu. Nesmí se nám stávat, abychom obdrželi tři góly za pouhých deset minut. Jsem z toho obrovsky zklamaný.

Jak se něco takového může tak zkušenému mužstvu přihodit?

Těžko říct. Na 2:0 pro Slovácko zvýšil Došek po standardce hlavou, což bych klukům zase tolik nezazlíval. On je totiž ve vzduchu strašně silný. Ale další dvě branky jsme domácím doslova sami darovali.

Byl to podobný propadák jako v 9. kole v Ostravě, kde jste prohráli 0:3?

To bych neřekl. Proti Slovácku jsme snížili z 0:4 na 2:4 a vrátili se zpátky do zápasu. Měli jsme ještě dvacet minut na to, abychom aspoň srovnali. Víckrát se nám ale už bohužel dotlačit míč do sítě v závěru nepodařilo.

Jakou roli hrál v triumfu Slovácka urostlý Libor Došek, který po zranění nastoupil poprvé v základní sestavě moravského mužstva?

Značnou. Došan je strašně nebezpečný při standardkách, ani na okamžik ho nesmíte na hřišti pustit ze zřetele. Bohužel se proti nám výrazně prosadil, dvakrát jsme ho neuhlídali. Přeju mu vstup do Klubu ligových kanonýrů, jen měl ty dva góly vstřelit později, a ne proti nám.

Jak obtížné teď pro vás bude dát tým dohromady před čtvrtečním střetnutím s účastníkem nesmírně kvalitní nejvyšší španělské soutěže?

Někdy to bývá po takovém nezdaru snadnější, než když se zápas vydaří. Kluci budou chtít určitě ukázat, že umějí zahrát mnohem líp než v Hradišti. Třeba porážka se Slováckem ještě zvýší jejich motivaci uhrát se Sevillou solidní výsledek.

Šetřil jste na Slovácku některé hráče na Evropskou ligu?

Doma raději zůstal Frýdek, na kterého lezla angína, a na lavičce jsme ještě nechali uzdravujícího se Kušníra. Do druhé půle jsem záměrně poslal Huška za Sackeyho, jenž kvůli vyloučení nemůže v poháru nastoupit.

Reklama

Související témata: