Hlavní obsah

Hrdina Příbrami Zápotočný: Máme zlaté body, v obrat už jsem nevěřil

Jan KrůtaSport.czPrávo

Fotbalisté Příbrami předvedli v utkání proti Olomouci famózní obrat. Prohrávali 0:2, ale během 12 minut druhé půle výsledek otočili na 3:2. Jedním ze strůjců tříbodového zisku byl zkušený obránce Příbrami Tomáš Zápotočný, který dal dva góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný.

Článek

Vzpomenete si, kdy jste dal naposledy za Příbram gól?

To už je strašně dávno. Asi proti Bohemce, dával jsem taky dva góly (v listopadu 2000, Příbram tehdy vyhrála 3:0 - pozn. aut.). Dneska to byla trošku náhoda, máme zlaté body. Tohle zápas otočit je neskutečné, spousta lidí nám nevěřila.

A vy sám?

Pokud budu upřímný, tak za stavu 0:2 už taky moc ne. Spíš jsem tajně doufal.

Nastartovala obrat vaše proměněná penalta?

Asi jo. Byl to kontaktní gól, nakopnul nás. Na penaltu jsem určený, řekl jsem trenérům, že si věřím.

A váš druhý gól, který se nakonec ukázal jako vítězný?

Skákal jsem na roh, dával jsem to temenem. K takovému obratu potřebujete i štěstí, a my ho měli. Byla to veliká euforie. Zaplať Bůh... Doufám, že nás to nakopne a zase začneme dávat góly.

Co jste říkal na výkon týmu z celkového pohledu?

V první půli jsme Olomouc prakticky nepustili do šance, ale dali jsme si skoro vlastní gól. Měli jsme šance, ale nedali jsme je. Cením si, že se tým nepoložil ani za stavu 0:2. My musíme bojovat, nic jiného nám nezbývá. Nejsme technický mančaft jako Sparta nebo jiné týmy, musíme do toho dávat 101 procent, míň ne.

Jak vám bylo, když Sigma krátce po vašem gólu trefila tyč a v závěru likvidoval Hruška stoprocentní šanci hostů?

Je vidět, že jsme vzadu trochu nezkušený tým. Je tam mladý Mišůn, teď hrál pravého beka Krbeček. Ještě že nás Hrušoun podržel, jsou to zlatý tři body.

Reklama

Související témata: