Hlavní obsah

Matušovič se fandům omluvil

Po zápase v Českých Budějovicích se Miroslav Matušovič, posila Sparty, vydal vstříc fanouškům pražského klubu, kteří dorazili na jih Čech. Šel se jim omluvit za incident z loňského finále Poháru ČMFS. Fanoušci Sparty v ochozech stadiónu Dynama už od první minuty skandovali střídavě "Hřebík ven", "Křetínský ven" a také "Matušovič ven".

Foto: PRÁVO

Miroslav Matušovič s dresem Sparty - ilustrační foto.

Článek

Bývalého záložníka Baníku Ostrava chvílemi i uráželi nebo při jeho kontaktu s míčem bučeli. V druhém poločase se pravidelně ozývalo z hloučku fandů pražského týmu volání: Chachare, omluv se!

Matušovič během zápasu pozdvihl ruce a směrem k příznivcům pokynul na omluvu. Po zápase se pak středopolař vydal před sparťanský kotel a přes plot vyslechl druhou stranu. "Byl tam jeden člověk, který mluvil za všechny. Nikdo ho nepřerušoval. Všechno jsme si vyříkali. Nakonec mi zatleskal, ostatní se přidali," líčil netradiční setkání Matušovič.

Fanoušci Sparty ho viní, že při květnovém finále Poháru ČMFS počastoval jejich kotel několika urážkami a dokonce na ně prý vztyčil prostředníček. "Byly tam tenkrát emoce. Dělal jsem všechno pro výhru svého klubu. Teď jsem ve Spartě a budu se rvát za její úspěchy," slíbil přívržencům nového zaměstnavatele.

Příznivci Matušovičovo gesto ocenili, ale... "Neslíbili mi, že se to zlepší. Snad si mě časem oblíbí. Já už nevím, co bych měl udělat. Vyslyšel jsem je a omluvil se do televize, před celým národem," krčil rameny.

V příštím týdnu by se do kádru Sparty měl zapojit Marek Heinz. S napětím lze očekávat, zda i další bývalý hráč Baníku bude na fanoušky Sparty působit jako rudý prapor na býka při koridě...

Reklama

Související témata: