Hlavní obsah

Oprava fotbalového stadiónu ve Znojmě stále nezačala

Znojmo

Práce na opravě fotbalového stadiónu ve Znojmě stále ještě nezačaly. Radnice předpokládá, že dělníci na stadión přijdou zhruba v půlce listopadu. Stále se přitom počítá s tím, že by na něm fotbalisté mohli odehrát jarní část první ligy. Ta začne v březnu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalisté Znojma musejí hrát domácí zápasy v Brně.

Článek

Městský úřad na začátku září odkoupil pozemky pod stadiónem za pět miliónů korun a začalo se pracovat na projektové dokumentaci. "Některé zakázky na opravu zadává klub a některé my. Zatím se tam pracovat nezačalo. Začátek prací odhadujeme na polovinu listopadu, ale je to těžké říci. Doufáme, že stihneme jarní část ligy," řekla ČTK mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.

Znojemští fotbalisté po jarním postupu do nejvyšší české soutěže nemohou hrát na domácím stadiónu, protože ten nesplňuje prvoligové podmínky. Zatím proto hrají v Brně. Znojemský stadion nemá například vyhřívaný trávník, neodpovídá ani zázemí, osvětlení či tribuny. Opravy vyjdou na desítky miliónů korun, prvotní odhad byl kolem 30 miliónů. Na nákladech se zřejmě bude podílet radnice, kraj, příspěvky sežene i klub.

Reklama

Související témata: