Hlavní obsah

Na bodovém polštářku neusneme, slibuje gólman Sparty Vaclík

Praha

Pěti čistými konty a spoustou výjimečných zákroků na podzim přispěl gólman Tomáš Vaclík (24) k první příčce Sparty a její dosavadní neporazitelnosti ve fotbalové Gambrinus lize. Naposledy ukázal svoji reprezentační formu v Liberci, i když jednou inkasoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Vaclík chytá penaltu v utkání se Znojmem.

Článek

„Od Fleišmana, ortodoxního leváka, nikdo střelu pravačkou nečekal. Vypadalo to, že si míč těch asi třicet metrů před brankou šteluje na levačku, ale křápnul do něj pravou. Podle hesla, když nevíš, co s míčem, tak ho křápni. Balón jsem viděl až na úrovni Jakuba Brabce, což bylo už někde ve velkém vápně. Neměl jsem nárok,“ popsal moment, který ho připravil o další čisté konto v lize.

V sobotu večer bude čelit nejlepší ofenzívě v lize - Teplicím. „Jedou na vlně, dávají hodně gólů, porazili Plzeň. Mají nejen Mahmutoviče, ale i další výborné hráče, kteří umí zakončit. Patří k nim například Nivaldo nebo Litsingi. Celý tým je hodně ofenzivně laděný. Určitě to bude těžký zápas, ale pro diváky atraktivní. Věřím, že bude plná Letná,“ pozval fanoušky Vaclík.

Důležité vítězství

Sparta vede právě před Teplicemi o šest bodů a kráčí k „půltitulu.“ O ten by ji nepřipravila ani případná sobotní porážka. „Takhle vůbec nepřemýšlíme. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát a moc dobře si uvědomujeme, jak důležité může být vítězství nad Teplicemi,“ odmítl názor, že Sparta může hrát úplně v klidu.

Z bodového náskoku má sice radost, ale zároveň varuje. „Je to hezké, že máme po dvanácti kolech šestibodový náskok a ještě jsme neprohráli. Na tom polštářku ale určitě neusneme. Už jsme takový dokázali v minulosti ztratit a přišli o titul. To nedopustíme. Máme před sebou po Teplicích další těžké soupeře z horní poloviny tabulky - Olomouc, doma Mladou Boleslav a podzim končíme v Jablonci. Bude příjemné přezimovat s co největším náskokem. K boji o titul bude třeba každý bodík,“ zdůraznil odhodlání Sparty vrátit se po čtyřech letech na trůn Tomáš Vaclík.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice