Hlavní obsah

Sparta ve šlágru porazila rozjeté Teplice. Liberec nevyzrál na Znojmo

Praha
Aktualizováno

Ani rozjeté Teplice nezabrzdily podzimní ligové tažení Sparty. Ve šlágru 13. kola fotbalové Gambrinus ligy Letenští porazili Severočechy 2:0. V čele tabulky mají sedmibodový náskok na druhou Plzeň, Teplice klesly na třetí příčku. Pohárový zástupce Liberec překvapivě zaváhal se Znojmem, když doma remizoval 0:0. V záchranářských soubojích porazilo Brno Jihlavu 1:0, Slavia uhrála v Příbrami bezbrankovou remízu a Dukla vyhrála na hřišti Slovácka 1:0. V sobotních pěti zápasech padly pouhé čtyři branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují Costův (uprostřed) gól do sítě Teplic.

Článek
Fotogalerie

V zápasu kola se proti sobě postavila dvě nejlépe střílející ligová mužstva. V taktické bitvě zaslouženě zvítězila pražská Sparta nad Teplicemi 2:0. Oba góly Letenských vstřelili obránci. Na konci první půle se už potřetí v sezóně prosadil hlavou mladý stoper Jakub Brabec. V závěru přidal pojistku Costa.

Díky výhře má Sparta v tabulce sedmibodový náskok na druhou Plzeň. Teplice nenavázaly na předchozí výhru nad Viktorií a spadly na třetí pozici, utkání navíc nedohrál střelec Mahmutovič.

Liberec v generálce na duel Evropské ligy proti Seville na domácí scéně nepřesvědčil. V minulém kole sice málem porazil Spartu, tentokrát ale doma klopýtl s do té doby posledním Znojmem, když pouze remizoval 0:0. Slovan z posledních šesti kol vyhrál jen jednou a může přijít o čtvrté místo.

Znojmo si naopak užívá vzestup, bodovalo počtvrté za sebou a na poslední místo odsunulo Bohemians 1905. A na severu Čech měli Jihomoravané po marném dobývání branky ze strany domácích k výhře nečekaně blíž, když brankář Hroššo musel v závěru likvidovat nebezpečné pokusy Oklešťka, Buchty a Mudry.

Sobotní ligový program měl kuriózní průběh, protože ve čtyřech souběžně hraných zápasech se čekalo na vůbec prvních gól přes sedmdesát minut. Jako první zazněla gólová oslava v Brně, v utkání proti Jihlavě otevřel  po centru od Skaláka cestu ke třem bodům David Pašek.

V nahuštěném spodku tabulky se tak Zbrojovka rázem odrazila z předposlední příčky na desáté místo. Jihlava klesla na čtrnácté a má stejně bodů jako poslední Bohemians. Ze sedmi letošních zápasů na hřištích soupeřů tak získala jediný bod.

Slavia pokračuje v postupném zlepšování pod trenérem Koubkem. Z Příbrami veze remízu a potřetí za sebou tak neprohrála. Oba týmy však zůstávají jediný bodík nad sestupovým pásmem.

Dukla dokázala díky gólu Jakuba Mareše po rychlém kontru ze 74. minuty zvítězit na hřišti Slovácka a bodovala tak poosmé z posledních devíti zápasů. Slovácko prohrálo podruhé ze sedmi duelů, v tabulce mu sice patří devátá příčka, ale nepříjemně se namáčí v sestupové zóně.

Program 13. kola:
Pátek
Plzeň - Jablonec 6:1
Sobota
Brno - Jihlava 1:0on-line
Branka: 72. Pašek
Příbram - Slavia 0:0on-line
Liberec - Znojmo 0:0on-line
Slovácko - Dukla 0:1on-line
Branka: 74. Mareš
Sparta - Teplice 2:0on-line
Branka: 45. Brabec, 81. Costa
Neděle
19:00 Ostrava - Olomoucon-line
Pondělí
18:00 Bohemians 1905 - Ml. Boleslavon-line

Reklama