Hlavní obsah

Heinz Spartu na jaře neposílí

PRAHA

Pražská Sparta nemůže v jarní části sezóny počítat se službami Marka Heinze. Borussia Mönchengladbach totiž nenašla způsob, jak hráčský transfer na Letnou uskutečnit. Heinz tak i nadále zůstane hráčem německého klubu, v němž byl před dvanácti dny přeřazen do rezervního amatérského týmu kvůli neplnění povinností.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Sparta se prý ale natrvalo vize Heinzova příchodu ještě nevzdala. "Náš zájem získat Marka Heinze trvá, vrátíme se k němu v letním přestupním období," řekl viceprezident klubu Daniel Křetínský.

Sparta se sice již počátkem týdne domluvila na podmínkách transferu s Borussií i samotným hráčem, ale německý klub vyčkával, jak rozhodne Německý fotbalový svaz, který měl kontrakt posvětit. Ve středu večer ale dorazila do Prahy zpráva, že německá strana je proti.

Problém tkvěl v tom, že přestupní termín pro profesionální přestupy již skončil a hráč by musel do Prahy přestoupit jako amatér. Ještě předtím by musela být ukončena jeho smlouva v Borussii a v létě by musel přestoupit zpět do stejného klubu, kde by znovu vstoupil v platnost jeho současný profesionální kontrakt. To se však německým fotbalovým orgánům nezamlouvalo a klub od neobvyklé transakce ustoupil.

Dá se očekávat, že Heinz se každým dnem vrátí zpět do Německa. V současné době čekal na povolení přestup v rodné Olomouci.

Reklama

Související témata: