Hlavní obsah

Kruté, ale byli jsme příliš nedisciplinovaní, posteskl si Skuhravý po výprasku

Plzeň

Zlobu a rozčarování se ani nesnažil skrývat. Výprask, který Jablonec v pátečním večeru schytal v Plzni, byl pro trenéra Severočechů Romana Skuhravého hodně bolestivý. Nevymlouval se přitom na dvě penalty, nehledal falešné alibi. „Prohráli jsme krutě, ale jen vlastní nedisciplinovaností," zlobil se Skuhravý.

Foto: Petr Eret, ČTK

Brankář Jablonce Michal Špit inkasuje v Plzni gól z penalty.

Článek

Jeho tým šel na západě Čech rychle do vedení. Jenže ještě rychleji těsný náskok promrhal, navíc musel přes sedmdesát minut čelit rozjetému soupeři jen v deseti lidech. „Dobře rozjetý zápas jsme si prohráli sami, vlastní nedisciplinovaností. Neuhlídali jsme emoce. Dostat dva góly z penalty, to se přece nemůže stát zkušenému mužstvu, jakým disponujeme," zlobil se Skuhravý, jehož tým nepoznal radost z vítězství v posledních čtyřech zápasech. „Sami jsme utkání v Plzni rozhodli během šesti minut. Dvě penalty a červená karta... Nevyhráváme jen díky vlastní hře," čertil se Skuhravý.

Byl vytočený z hráčů, které nasadil na levou stranu sestavy. „Tam jsme měli vyloženě den otevřených dveří. Co jsme předváděli v daném prostoru, se nevidí," láteřil jablonecký trenér.

Výkonem Nováka, který zařídil dvě penalty a putoval předčasně do sprch, byl rozčarován na nejvyšší míru. „Vyčítám mu pomalý přístup do herních situací, byl pozdě v soubojích. Přitom jsem mu v přípravě zdůrazňoval, že nesmí nechat Petrželu převzít balón. Navíc při první penaltě za ním byl dostatek hráčů, abychom situaci zachránili. Nemusel akci řešit skluzem," brblal Skuhravý a jedním dechem přiznával, že nasazení Čížka při hře v deseti na uvolněný post bylo stejně problematické. „Ačkoliv je výrazně zkušenější než Novák, měl úplně stejné problémy. Vše se opakovalo," posteskl si Skuhravý.

Zbytečný skluz a smolná ruka

„Vím, že vina padá na mě, ale brání přece celý tým," vykládal jablonecký obránce Filip Novák. „Při prvním zákroku jsem myslel, že Petržela je ještě trošku dál. Měl jsem situaci ustát, skluz byl riskantní a já Petrželu trefil zbytečně. Ruka byla hodně smolná. Rajtoral míč nastřelil, jenže já nic neviděl přes bránícího spoluhráče," vysvětloval Novák.

Skoro sedmdesát minut trpěl v útrobách stadiónu. „Seděl jsem v šatně a sledoval vývoj na internetu. Z projevů diváků hřímajících na tribunách jsem měl depresi. Tušil jsem, že se na naši branku valí jeden útok za druhým a jen se modlil, aby gólů ve Špitově síti nebylo moc. Ale dostali jsme jich hodně," pronesl zklamaně Novák.

Jablonecký trenér odmítal, že by jeho hráči byli přehnaně motivovaní, byť ostré zákroky a skluzy hovořily o opaku. „Hráči musí přece znát míru. Nikdo je nenabádá, aby hráli záludně a vztekle. Byli, jako když dítěti vezmete hračku. To nemohu tolerovat," hřímal Skuhravý.

Problémy jsou hlubší

Netajil, jak bolestivá současná situace je pro něj samotného i celý klub ze severu Čech. Tým, který se ucházel v předkolech o místo v základní skupině Evropské ligy, momentálně dlí na sedmé příčce ligové tabulky. „Období není snadné pro mě i klub. Nestalo se nám poprvé, že jsme zápas ztratili. Mám čisté svědomí z hlediska přípravy, ale současně jsem odpovědný za dění na hřišti a tudíž beru vinu na sebe. Nicméně problém našich výsledků je daleko hlubší," spekuloval Skuhravý, zda se má strachovat o místo na jablonecké lavičce.

„Krátkodobě by třeba změna trenéra pomohla, ale v našem týmu je trošku větší problém. Musíme se zamyslet, jestli hráčský materiál a zejména charakterové složení týmu je takové, jaké má být," nešetřil kritikou vlastního týmu Skuhravý.

„Prostředky, které se vynakládají v Jablonci na profesionální fotbal, nejsou adekvátní našim výkonům. Situace je na hlubší analýzu. Připravím ji a bude záležet, jak s ní vedení naloží. Nemohu ovlivnit kroky, k nimž šéf sáhne," krčil rameny Skuhravý v očekávání reakce klubového bosse Pelty.

Reklama

Související témata: