Hlavní obsah

Slovácko - Dukla 0:1Dukla po Marešově gólu zvítězila na Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Mareš 0 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Dukly Praha porazili ve 13. kole první ligy v Uherském Hradišti Slovácko 1:0. Vítězný gól vstřelil po rychlém protiútoku v 74. minutě Jakub Mareš. Slovácko se navzdory územní převaze v koncovce neprosadilo, pouze Biolek trefil tyčku. Dukla tak bodovalo poosmé z posledních devíti zápasů, naopak Slovácko prohrálo teprve podruhé z posledních sedmi duelů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jiří Valenta ze Slovácka (vpravo) a Patrik Gedeon z Dukly v utkání 13. kola Gambrinus ligy.

Článek

Oba celky vsadily na útočný fotbal, v němž ale zápolily s přesností. Slovácko často při útočení krajního obránce Kuncla, jenž se vrátil do sestavy po více než dvouměsíční přestávce. Právě po akci z pravé strany už ve 12. minutě hlavičkoval Kerbr jen do nohou brankáře Rady.

Dukla spoléhala na rychlé brejky, po jednom z nich se po čtvrt hodině hry dostal za záda domácích zadáků Nestor, jenž si po sólovém útoku neporadil s brankářem Melichárkem. Další nabídku Slovácka ke skórování zahodil ve 20. minutě Petr, jenž ve vyložené příležitosti netrefil volný roh branky soupeře.

Po přestávce Dukla zvýšila aktivitu

Dukla předváděla nepříjemnou defenzívní hru, při níž se snažila nepustit k zakončení hlavně útočníka Doška. Zejména při standardních situacích se projevovala oboustranná nervozita strkanicemi hráčů. Deset minut před přestávkou po Valentově centru měl krůček ke své první ligové brance Biolek, jeho hlavička se ale odrazila od tyče. Z protiútoku pro změnu útočník Dukly Marek přestřelil opuštěnou branku.

Po změně stran si počínala mnohem aktivněji Dukla. Z desetiminutového tlaku vytěžila však jedinou vážnější akci, když si Marek kličkami pohrál se stoperem Radou, stejně jako v předcházejících akcích ale v koncovce mířil nepřesně.

Dukla nakonec udeřila v 74. minutě. Po pravé straně unikl Kalouda a z jeho přízemního centru Mareš střelou bez přípravy překonal brankáře Melichárka.

Slovácko v závěru vsadilo na ofenzivní kartu. Trenér Habanec poslal k Doškovu do útoku i střídajícího Ondřejku, jenž si připsal stý ligový start. Šest minut před koncem zachránil vítězství Dukle brankář Rada, který nejdříve vyrazil před sebe dělovku domácího Rady z velké vzdálenosti a následně vyboxoval i Doškovu dorážku. Dukla s vypětím sil těsné vítězství ubránila.

13. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 74. Mareš. Rozhodčí: K. Hrubeš - Jiřík, Zeman. ŽK: Došek, Valenta, Košút, Kuncl, Rada - Mareš, Néstor. Diváci: 4034.
Slovácko: Melichárek - Kuncl (88. R. Mezlík), T. Rada (86. Trousil), Košút, Šimko - Daníček - Biolek, Valenta, Petr (78. Ondřejka), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.
Dukla: F. Rada - Romera, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek (64. Vrzal) - Malý, Gedeon, Marek Hanousek - Néstor (32. Kalouda), Marek, Mareš (81. Božič). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články