Hlavní obsah

Jen abychom zase nedopadli na nos, tlumí Lavička euforii ze sedmibodového trháku Sparty

Praha

Co víc si může přát. Šestnáct a půl tisíce spokojených diváků v sobotu večer na Letné skandovalo jeho jméno. Aby ne, když fotbalisté Sparty pod jeho vedením porazili 2:0 rozjeté Teplice a ligu již vedou o sedm bodů před Plzní. Trenér Vítězslav Lavička si však ohlídá, aby jeho chlapci nepropadli euforii z nadějného trháku. „Dáváme si pozor na každou nejbližší překážku, abychom zase nedopadli na nos,“ ujišťuje kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička zase mohl děkovat spokojeným divákům.

Článek
Fotogalerie

Můžete být spokojený, Tepličtí museli uznat, že jste na ně byli výborně připravení.

Mám dobrý pocit. Záměr, který jsme měli, jsme také do zápasu přenesli. Být dostatečně důslední v defenzivě, eliminovat útočnou sílu Teplic. V naší ofenzivě jsme pak měli dostatek trpělivosti a kvality.

Vaši hráči věří, že výhra nad Teplicemi by měla být zlomem podzimu, možná i celé sezóny. Co vy?

V přípravě jsme opravdu směřovali k tomu, že jsme na křižovatce, která nás může poslat buď správným směrem, nebo ke komplikacím. Jsem rád, že jsme zápas s Teplicemi zvládli, ale liga je ještě dlouhá.

Vedete však o sedm bodů před Plzní. To je přece jedinečná šance na titul, ne?

Vedení v tabulce je odpověď za to, co jsme pokazili v Evropě, vůči fanouškům i vedení. Proti Plzni a Liberci samozřejmě máme výhodu, že se můžeme soustředit jen na domácí soutěže.

Není pro vás ligové tažení tak trochu satisfakcí za vyřazení v předkole Evropské ligy se švédským Häckenem?

Evropa nás mrzí všechny, nepodařená krátká epizoda. Je naší povinností, když nejsme v Evropě, uhrát co nejlepší výsledky v lize a domácím poháru. Cesta do cíle je ještě dlouhá. Jsem rád, že jdeme správnou cestou, ale je třeba s pokorou pracovat dál.

Teplický mazák Vachoušek tvrdí, že Spartu už těžko někdo zastaví.

Titul se uděluje až po 30. kole... Máme radost, jak se teď prezentujeme. Dává nám to větší důvěru, že jdeme správným směrem. Ale po startu minulého jara nás už taky pomalu každý pasoval na titul - a jedno zaváhání nás pak vyhodilo ze sedla. Takže si dáváme pozor na každou nejbližší překážku, abychom zase nedopadli na nos.

Reklama

Související témata: