Hlavní obsah

Pelta zuří! Hráči Jablonce dostali půlmiliónovou pokutu

Karel FeltPrávo

Páteční debakl 1:6 v Plzni rozzuřil šéfa jabloneckého klubu Miroslava Peltu natolik, že hráčům udělil okamžitě pokutu půl miliónu korun - bez jakéhokoliv pardonu nebo možnosti odčinění. „Navíc do konce podzimu hrají jen za základní plat, bez prémií za zápasy,“ zdůraznil Pelta pro Sport.cz a Právo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Jablonce a předseda FAČR Miroslav Pelta.

Článek

„Není možné, aby se o nás jednou mluvilo jako o týmu, který hraje hezký ofenzivní fotbal a bojuje o pohárovou Evropu a vzápětí jako o mužstvu, které podle výkonnosti nemá v lize co dělat. Jedná se o nedůslednost, špatný přístup a fatální individuální chyby jednotlivců. Hodně jsem o tom přemýšlel a došel k tomuto závěru. Po podzimu si uděláme důkladnou analýzu a někteří hráči Jablonec opustí,“ dodal Pelta, kterého také štvalo, že jako předseda FAČR utrpěl debakl na trávníku dalšího člena výkonného výboru Tomáše Paclíka, s nímž nemá nejlepší osobní vztahy.

Skuhravý zůstane

Radikální řez se však týká jen mužstva, nikoliv trenéra Romana Skuhravého. „Ten s nimi na hřišti není, a to co se tam odehrává, neovlivní. Jeho pozice je pevná,“ uvedl Pelta s tím, že kouč, který pro Jablonec vybojoval Pohár české pošty i Superpohár má jeho plnou důvěru.

„Když jsme v roce 1994 prohráli baráž o postup do nejvyšší soutěže s Bohemkou, udělal jsem také radikální řez v mužstvu a pomohlo to. Došel jsem ke stejnému závěru jako tehdy. Hráči po víkendovém sezení se mnou vědí, na čem jsou. Hrají o svoji budoucnost i peníze,“ prozradil Pelta a naznačil, že schůzka se rozhodně neodehrávala v úsměvném duchu.

Jabloneckému šéfovi hodně vadí výsledkové výkyvy. „Vezmu si jenom kalendářní rok 2013. Pět gólů nám dala Slavia a Hradec Králové. Přesto jsme uhráli čtvrtou příčku a získali domácí pohár. Není ale normální, aby nám dal na našem trávníku pětku znojemský nováček a abychom dostali šest gólů od Betisu Sevilla, byť se jedná o silný španělský klub. Vrcholem pak byl výkon některých hráčů a šest gólů v Plzni. To už byla ostuda, kvůli níž pohár mé trpělivosti přetekl,“ netajil zlost Pelta.

Reklama