Hlavní obsah

Jsme zklamaní, nepotvrdili jsme roli favorita, uznal kouč Šilhavý liberecké tápání proti Znojmu

Liberec

Rozpaky panovaly v libereckém táboře po bezbrankové remíze fotbalistů Slovanu se Znojmem. Čtvrtý celek tabulky chtěl plným bodovým ziskem udělat další krok k tomu, aby se přiblížil k vyšším příčkám, jenže narazil na houževnatého soupeře. „Jsme zklamaní. Do utkání jsme šli v roli favorita, což jsme nepotvrdili,“ uznal liberecký trenér Jaroslav Šilhavý, že si jeho tým připsal v duelu s nováčkem nepříjemnou ztrátu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Šilhavý měl po remíze se Znojmem do spokojenosti daleko.

Článek

Kouče Severočechů pochopitelně mrzela slabá efektivita. „Přitom jsme první poločas sehráli dobře až na to, že jsme nedali potřebný gól. Druhá půle byla z naší strany špatná. Chyběly kvalita, odvaha a v některých fázích i agresivita. Pokulháváme v útoku," shrnul Šilhavý. Liberečtí v součtu všech zápasů remizovali potřetí v řadě. V Evropské lize se Sevillou i se Spartou v tuzemské lize přitom přišli o vítězství až v samotném závěru, se Znojmem z toho byla hubená bezgólová plichta. „Proti silným soupeřům jsme hráli na brejky, což je asi jednodušší než dobývat defenzivu," přemítal trenér.

Potěšil ho však Hroššo

Pozitivně se ale vyjádřil na adresu „nového" gólmana. „Lukáš Hroššo chytal v lize poprvé a jsme rádi, že mu to vyšlo. Je to ale zkušený brankář, jehož předtím zastavilo zranění. Víme o jeho kvalitách. A snad mu stoupne sebevědomí před čtvrteční odvetou v Seville, kde nastoupí v roli brankářské jedničky, protože Přemek Kovář pyká za červenou kartu," uvedl Šilhavý.

Záložník David Pavelka rovněž litoval nečekaného manka v duelu se Znojmem. „Kdybychom se dostali do vedení, věřím, že bychom přidali i na 2:0 a vypadalo by to jinak. Ale soupeř byl na nás dobře připravený. Asi potřebujeme někoho, kdo vezme na sebe zodpovědnost. Scházela nám fotbalovost v předfinální fázi. Byli jsme zbrklí. Ve středu pole jsme ztráceli balóny, míče nám utíkaly kolem nohy. Rozhodně jsme ale Znojmo nepodcenili. Možná jsme byli až přemotivovaní," rozebíral nepovedené představení pracovitý středopolař.

Na pohár jsme ještě nemysleli, tvrdil Pavelka

Pavelka rovněž odmítl úvahy, že by Liberečtí byli již myšlenkami v Seville. „Při zápase se Znojmem jsme na pohár nemysleli. Chtěli jsme především zvládnout ligový zápas. Ze dvou kol doma po sobě jsme dvakrát remizovali, což je málo. Proti Spartě se nedalo výrazně počítat se třemi body, ale se Znojmem jsme měli být úspěšnější," dodal Pavelka, který patří ke stabilním členům základní sestavy.

Útočník Michael Rabušic dával najevo rozčarování: „Chyba je v nás. Nedali jsme góly. Máme skóre 14:15 po třinácti kolech. To není na celek, který se drží na čtvrtém místě tabulky, dobrá vizitka. V zápase se Znojmem nám ani moc nepomohli fanoušci, ale na to se nechci vymlouvat."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články