Hlavní obsah

Psotka se vrací na lavičku Sigmy

Olomouc

Po dvou letech se vrací na lavičku olomoucké Sigmy kouč Zdeněk Psotka (39). Klubové představenstvo rozhodlo, že nynější generální manažer na poslední tři podzimní ligová kola posílí realizační tým s tím, že také ponese odpovědnost za výsledky.

Foto: Petr Horník, Právo

Staronový trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

Článek

„Je to tak. Vedení mi to nařídilo, protože nebylo spokojeno s předváděnou hrou, ani výsledky. Já to respektuji a ani mi nic jiného nezbývá. Přebírám proto řízení tréninků, určovat samozřejmě budu sestavu a koučovat i samotná utkání. S Martinem Kotůlkem, který tým dosud vedl, ale budu dál spolupracovat. Po skončení podzimu si sedneme, vše vyhodnotíme a rozhodneme, jak dál," řekl Právu ve středu Psotka.

O tom, zda by v trenérské práci navzdory dlouhodobé manažerské smlouvě, kterou v Sigmě má, případně pokračoval i v dalším období, však polemizovat odmítl. „Já nyní, co bude pak, neřeším. Koncentruji se výhradně na ta tři poslední kola a pak se uvidí," konstatoval Psotka.

Právě za něj hráli Hanáci v posledních letech nejatraktivnější fotbal. V hledáčku ho měla dokonce i Sparta. Před dvěma lety ale musel z Olomouce odejít, když se Sigma, poté co ji bylo odečteno devět bodů za korupční aféru, dostala do hluboké krize. Následovalo angažmá ve slovenské Senici, odkud se v lednu vrátil na Hanou, nikoliv však na trenérskou židli, ale překvapivě na post generálního manažera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články