Hlavní obsah

Nejlepší ligový střelec dohrál. Mahmutovič má přetržený vaz, sezóna pro něj skončila

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic se musí vyrovnat s velkou ztrátou. Žlutomodrým bude až do konce sezóny chybět bosenský kanonýr Aidin Mahmutovič, s deseti góly nejlepší střelec Gambrinus ligy, který si v zápase na Spartě přetrhl zkřížený vaz v levém kolenu. Bosenský forvard brzy absolvuje operaci, po níž ho čeká minimálně půlroční pauza.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný útočník Teplic Aidin Mahmutovič během utkání na Spartě.

Článek

"Dnes jsme nedostali dobrou zprávu, ale už jsme s ní dopředu trochu počítali a byli s tím smíření. Malá tragédie to ale je pro Aidina," řekl ředitel FK Teplice František Hrdlička. Termín operace zatím ještě není znám. "Ale mělo by to být v nejbližší možné době," podotkl Hrdlička.

Sedmadvacetiletého Mahmutoviče potkalo zranění v nejhorší možnou chvíli. S Teplicemi, kterým po 13. kole patří třetí pozice, mohl útočit na čelní příčky v nejvyšší soutěži a také na korunu pro nejlepšího střelce ligy. Navíc snil o tom, že bude bojovat o pozvánku do bosenské reprezentace, která se premiérově probojovala na světový šampionát. Mahmutovič si také dělal zálusk na zahraniční angažmá. Na to všechno teď musí zapomenout.

Mahmutovič navíc rozšiřuje už tak dost početnou teplickou marodku. Stejné zranění jako on v létě utrpěl obránce Tomáš Vondrášek a nedávno také mladý stoper Michael Lüftner. Na podzim si už nezachytá ani gólman Tomáš Grigar, který má poraněná třísla. Tepličtí už alespoň mohou využít dalšího obránce Davida Jablonského. Tomu odvolací a revizní komise v úterý zrušila trest disciplinárky, která hráči pozastavila činnost za jeho účast v údajné sázkařské aféře.

Severočeši podle Hrdličky v zimní pauze ale budou muset zvážit rozšíření kádru. "Nejsme teď v úplně jednoduché pozici. Sedneme si a všechno vyhodnotíme, protože současná situace už trochu začíná připomínat kalamitu. Škoda, že je to ve chvíli, kdy se nám dařilo," dodal Hrdlička.

Reklama

Související témata: