Hlavní obsah

Derby jsou pro nás asi skutečně prokletá, litoval střelec Dukly Pospěch bodů ztracených s klokany

Praha

Prokletí pražských derby pro Duklu pokračuje. A ani souboj s klokany tonoucími se u dny tabulky na něm nic nezměnil, neboť Kozlův tým po prohrách se Slavií a Spartou musel tentokrát vzít za vděk jen remízou „A to jsme chtěli potvrdit dvě předchozí výhry na Slovácku a s Ostravou. Jenže proti pražským soupeřům se nám prostě nedaří,“ povzdechl si domácí snajpr Zbyněk Pospěch.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zbyněk Pospěch z Dukly se raduje z gólu. Jeho trefa ke třem bodům Dukle ale nestačila.

Článek
Fotogalerie

Přitom Dukla klokany přehrávala, dokonce i vedoucí gól nakonec dala, ale výhru neudržela.

„Statistiku z pražských derby nemáme skutečně příznivou. Soupeři ví o našich přednostech, jezdí na Julisku připraveni a většinou jen brání. Pak je to o jedné situaci... Se Slavií nám z ní dal gól Kisel, tentokrát s Bohemkou zase Bartek po minutě, co byl na trávníku," přiznával i trenér Dukly Luboš Kozel, jak moc ho ztracené body mrzí.

„Byli jsme aktivnější, lepší než soupeř, kterého jsme za celý zápas nepustili do šance, i do vedení jsme se dostali. O to víc mrzí, že jsme o vítězství přišli," vyčítal domácí kouč svým svěřencům, že si neporadili s trestným kopem Rady a následnou dorážkou Bartka.

Tah s Bartkem Webrovi vyšel

„Po posledním zápase jsem musel udělat v sestavě změny, takže Bartka jsem nechal jen na lavičce. Ale před střídáním jsem mu říkal, aby si vzpomněl na utkání se Znojmem, do něhož také vstoupil v jeho průběhu a rozhodl ho," pochvaloval si trenér klokanů Jozef Weber tah, který mu dokonale vyšel.

„Potvrdil, že může být pro Bohemku přínosem. Nejen gólem, ale i dalšími dobrými momenty si řekl o návrat do základní sestavy," kvitoval kouč klokanů vystoupení Bartka.

Ten pochopitelně jen zářil. Aby ne, když mu stačilo pár desítek vteřin, aby skóroval a zachránil remízu.

„Trenér mě poslal na hřiště s tím, že se mám zkusit právě při standardní situaci prosadit. Vyšlo mi to dokonale, ale dík patří Radovi, který mě trestným kopem parádně našel," jásal David Bartek, který zajistil klokanům cenný bod. „A vzhledem k naší situaci u dna tabulky důležitý. Ale zasloužili jsme si ho, neboť celé mužstvo dřelo, poctivě bránilo a nakonec jsme byli odměněni."

Rozladěný snajpr Pospěch

Zatímco klokani bod importovaný z Julisky oslavovali, v domácí kabině vládlo rozčarování. „Měli jsme si vedení pohlídat a přidat ještě jeden gól, namísto toho jsme inkasovali ze standardní situace, což by se nám stát nemělo," netajil rozladění střelec vedoucího gólu domácích Zbyněk Pospěch, který na podzim skóroval již posedmé.

„Od Romera to byla parádní přihrávka, a protože vím, že Berkovec chodí rád a často na zem, stačilo ho šikovně přehodit," glosoval s neskrývanou hořkostí v hlase svou trefu, která ovšem na vítězství nestačila.

Reklama