Hlavní obsah

Sparta i Liberec chtějí prodloužit série

elt, eš, ramSport.czPrávo

Sobotní souboj vedoucí Sparty s Libercem, útočícím na pohárové příčky, bude magnetem 20. kola nejvyšší soutěže fotbalistů. Hosté se netají cílem zastavit jarní vítězné tažení Pražanů a chtějí v Toyota Areně bodovat. Zápas vysílá od 14.25 h přímo TV Nova. Sparta na jaře třikrát vyhrála, hořkost porážky nepoznala v sedmi zápasech a je favoritem, ale neočekává, že by soupeř zalezl do obranné ulity.

Článek

"To skutečně neočekávám, Liberec takový fotbal nehraje. My pochopitelně chceme doma vyhrát, takže budeme hrát ofenzívně. Očekávám proto oboustranně otevřenou hru," řekl před utkáním kouč Pražanů Jaroslav Hřebík. Je si však vědom síly Liberce. "Cesta k vítězství bude těžká. Každý zápas s Libercem je vždy velmi náročný," dodal.

Kdo vyhraje sobotní šlágr Gambrinus ligy?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mužstvo by mělo nastoupit ve stejné sestavě jako před týdnem na jihu Čech. Urbánek zůstane na lavičce. Šimák už trénuje, ale v základu ještě určitě nebude. K dispozici ještě není ani Pergl, který po vleklém zranění kotníku nastoupil za rezervu, ale utkání nedohrál pro bolesti v nártu. Ke svému 250. ligovému zápasu nastoupí gólman Blažek. Výtěžek ze vstupného bude věnován na konto SOS Srí Lanka společnosti Člověk v tísni při České televizi.

Severočeši neprohráli už dvanáct kol. Tuhle parádní sérii se pokusí prodloužit na Letné. Jenže právě sparťané jako poslední uzmuli mužstvu pod Ještědem tři body. "Po remízách se Zlínem a v Příbrami máme co napravovat. Sparta je favoritem, ale věříme, že s kvalitou soupeře stoupne i náš výkon. Určitě nejedeme jen bránit, pokusíme se o aktivní fotbal," řekl asistent libereckých trenérů Josef Petřík.

Duelu dodává pikantní příchuť rovněž fakt, že Lukáš, Pospíšil, Papoušek, Hochmeister a Dort v minulosti působili právě na Spartě. Naopak v její středové řadě nastoupí Martin Hašek, který ještě před čtrnácti dny seděl v liberecké kabině. "Martin nás má dokonale zmapované, ale platí to i obráceně. Víme, co od něj můžeme očekávat a myslím si, že by nás neměl ničím zaskočit," pronesl sebejistě Petřík.

Liberecký kádr je kompletní, herní praxe chybí jen uzdravujícímu se Hološkovi. "Nad několika hráči visí hrozba čtvrté žluté karty, nijak šetřit je ale nebudeme. Naopak spoléháme na bojovnost a obrovské zaujetí," doplnil asistent trenérů.

Reklama