Hlavní obsah

Mahmutovič není, obránci si oddechnou, přiznal liberecký kouč Šilhavý

Karel FeltPrávo

Sotva se liberečtí fotbalisté probrali z rauše po zisku bodu v Evropské lize na trávníku Sevilly, čeká je tvrdá domácí realita. Chtějí-li se držet v dohledu pohárových příček, potřebují v pondělním šlágru 14. kola Gambrinus ligy bodovat na teplických Stínadlech (výkop dnes v 18 hodin, on-line na Sport.cz). Ví to i trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítězný pokřik si chce trenér Liberce Jaroslav Šilhavý zopakovat i po zápase v Teplicích.

Článek

Nebojíte se ligové kocoviny po úspěšném zápase v Evropské lize?

Před zápasem s Teplicemi určitě ne. Ten patří k těm, na které nemusíte hráče ani nijak motivovat, jako se Spartou nebo s Plzní, když vezmu naši ligu.

Ale přeci jenom, není to Sevilla...

Není, ale je to tradiční soupeř, s nímž nemáme ideální bilanci. Navíc si hráči uvědomují, že chceme-li na jaře bojovat opět o evropské poháry, musíme udržet kontakt se špičkou. A věřte mi, že si všichni zkusili, co to je evropský pohár. Užíváme si to a rádi bychom si jej zahráli i v nové sezóně.

Připustíte, že po evropských pohárech se vám v lize úplně nedaří?

Jak se to vezme. Třeba po Seville jsme remizovali se Spartou. My hrajeme před anebo po Evropské lize téměř každý zápas, takže v tom nehledám nějaké hlubší souvislosti.

Naznačil jste připomenutím remízy se Spartou, že byste bral bod i z Teplic?

Nenaznačil, protože my chceme vyhrát každý zápas. Samozřejmě s těžkým soupeřem jako jsou Teplice, bych ho třeba za určitých okolností bral, ale zdůrazňuji, že za určitých okolností, ne automaticky.

Vrátili se všichni hráči ze Sevilly v pořádku?

Marody nemáme. Do Teplic jedeme v plné síle, tedy i s Kušnírem, který už má trest za sebou.

Do branky půjde Hroššo nebo Kovář?

Teď už Kovář, přeci jenom je zkušenější. Hroššo ale v Seville nezklamal.

Berete jako výhodu, že nemůže hrát teplický kanonýr Mahmutovič?

Jak to říct... Samozřejmě mu přeji, ať se z těžkého zranění zotaví co nejlépe a vrátí se do bývalé formy. Z pohledu zápasu to je pro nás dobře, že nemůže hrát, to jistě pochopí každý. Hlavně naši obránci si oddechnou, protože Mahmutovičovi se proti nám obzvlášť dařilo. Gól nám dal, kdy si vzpomněl.

Ztratí tím Teplice na úderné síle?

Jeho absence neznamená, že by Teplice nebyly stále hodně silné v ofenzivě. Jedou na vítězné vlně a mají další kvalitní ofenzivní hráče. Navíc před plnými Stínadly budou chtít porazit další tým z horní poloviny tabulky, navíc v přímém souboji o třetí místo. Na druhou stranu se na tu atmosféru moc těšíme.

Reklama