Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 1:2Plzeň utnula sérii Mladé Boleslavi bez prohry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Nešpor 1 : 0
14. Petržela 1 : 1
69. Čišovský 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Série domácí neporazitelnosti fotbalistů Mladé Boleslavi skončila. Po šesti zápasech se čtyřmi výhrami a dvěma remízami Středočeši v sobotu večer nestačili v utkání 14. kola Gambrinus ligy na obhájce mistrovského titulu z Plzně, přestože už po čtyřech minutách vedli a měli utkání ideálně rozehrané.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský obránce Michal Smejkal (vlevo) a útočník Plzně Stanislav Tecl bojují o balón.

Článek

Úvod bitvy byl strhující. Po Horváthově přihrávce se vřítil do tutové šance Hubník, ale Miller jeho ránu k tyči vytěsnil na roh. Z protiútoku udeřili domácí, když přízemní centr z pravé strany přistrčil Štohanzl patičkou na malé vápno k Nešporovi, který patičkou ťuknul míč do branky.

Domácí namlsaní vedením měli převahu, ale s výjimkou střely Zahustela zneškodněné Kozáčikem se k vážnějšímu ohrožení plzeňské svatyně nedostali. Naopak když se po Procházkově kolmém nákopu nestačil vysunout bránící Bořil, tudíž ofsajdová past Středočechů nezaklapla, dostal se do vyložené šance Petržela a nechytatelně napálil míč do sítě.

Zápasu pak chvíli dominovaly hlavně tvrdé zákroky, za které sudí v krátkém sledu rozdal pět žlutých karet. Kombinace na obou stranách brzdilo množství nepřesností, když už se střelci do blízkosti branky dostali, pálili nepřesně jako domácí Ščuk či plzeňský Tecl hlavičkující těsně vedle.

Čišovský dokonal obrat

Po obrátce udávala tempo Plzeň. Její borci byli v kombinaci přesnější, rychlejší a nápaditější, tudíž se i do šancí dostávali. Jenže po centru Petržely z pravé strany střílel Kolář v 52. minutě těsně vedle, Hubník rovněž neměl mířidla seřízená.

Když už se zdálo, že domácí se ze sevření vymanili a dokonce i dalekonosnou dělovkou Štajnera zahrozili, zmrazil Středočechy bleskový výpad, na jehož konci po kombinaci Tecla s Kolářem na dvakrát dotlačil míč do branky ve skluzu hostující stoper Čišovský.

Domácí se sice snažili, jenže jejich akce byly příliš lopotné, chyběla nápaditost, střely neměly přesnost. Hosté mohli rozhodnout, když se po Bořilově špatné rozehrávce luxusní pozice rýsovala pro dvojici Petržela - Tecl, jenže druhý z dvojice s řešením situace váhal, až se boleslavská defenziva zformovala a nebezpečí zažehnala. A přestože Středočeši v závěru vrhli všechny síly do ofenzivy, nedosáhli ani na bod.

Gambrinus liga, 14. kolo:
FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)
Branky: 4. Nešpor - 14. Petržela, 69. Čišovský. Rozhodčí: Hrubeš - Hájek, Pochylý. ŽK: Bořil, Štohanzl, Nešpor, Zahustel, Kysela, Šultes - Hubník, Ďuriš. Diváci: 4877.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Kúdela, Bořil (88. Šultes) - Ščuk, Jarolím - Zahustel (77. Jeslínek), Chramosta (58. Štajner), Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Horváth, Hořava - Petržela, Kolář (90. Hejda), Ďuriš (71. Limberský)  - Tecl (84. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články