Hlavní obsah

Ostrava v nastavení udolala Příbram a sní o pohárech

PRAHA

Penaltová trefa Magery z 93. minuty prodloužila jarní vítězné tažení ostravských fotbalistů. Baník porazil Příbram 2:1, v tabulce už je šestý a dál může snít o účasti v evropských pohárech. Sestupem ohrožení hosté se natahovali po cenné bodové kořisti, ale vyrovnávací gól střídajícího Navrátila zhatil v nastaveném čase faul na Žůrka, který ztrestal Magera vítěznou brankou.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

V Ostravě se fanoušci mohli radovat z výhry domácího celku - ilustrační foto.

Článek

Ostrava předvedla začátek, jaký se na mistra sluší a patří - soupeře ranila rovnou z prvního útoku. Míč po ose Látal - Pospěch přiletěl až k Metelkovi, který hlavičkou z malého vápna napnul síť. Domácím k úspěšné akci stačilo pouze osmnáct sekund od úvodního hvizdu.

Příbram nezůstala němá. Už na konci druhé minuty mohl soupeřův náskok vynulovat Otepka, ale jeho technický pokus z hranice pokutového území prosvištěl pár centimetrů vedle Vaškovy tyče. Baník pak dvacet minut rozdával sebevědomí, které načerpal dvěma výhrami na hřištích soupeřů.

Jeho útočné snaze však vadil nerovný terén i nepřesnosti, Příbram se tak spíše než před kostrbatými kombinacemi musela mít na pozoru před ostravskými ataky ze vzduchu. Jenže Papadopulos prodloužil Látalův centr hlavou do boční sítě a mistr začal mít problémy.

Domácí se začali vytrácet

Domácí se začali vytrácet ze středu hřiště, poztráceli hodně míčů a jako navdávkem přidali i chyby v defenzívě. Čížkovu nepřesnou rozehrávku zachytil Lesák, vehnal se do pokutového území, avšak Rajtoral tak dlouho váhal před prázdnou brankou, až jeho střelu zblokoval Besta.

Baník vládl i v nástupu do druhé půle. Dvakrát za sebou se tváří v tvář Sňozíkovi zjevil Pospěch, ale gólman zažehnal pohromu na brankové čáře a záhy domácí záložník vypálil vedle. Aktivita Ostravanů vadla. Soupeř byl v závěru stále odvážnější, a to se mu vyplatilo.

Syndrom obdržených gólů v závěrečných minutách totiž kouč Jarabinský v zimě úplně nevymýtil. Slezané ztratili náskok šest minut před koncem, když Mendy nabil čerstvě střídajícímu Navrátilovi, který ranou do odkryté branky kouči Tobiášovi splatil důvěru po několika sekundách.

Bod ovšem Středočechům nebyl souzen, do vývoje znovu promluvil náhradník. Žůrek vd třetí minutě nastavení upadl v pokutovém území a mladík Magera při penaltě břímě zodpovědnosti unesl přesnou střelou do Sňozíkova protipohybu. Fanoušci na Bazalech tak mohli slavit třetí výhru ve třetím jarním kole.

Baník Ostrava - Marila Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 1. Metelka, 90.(+3) Magera z penalty - 84. Navrátil. Rozhodčí: Gallo - Chytil, Kumstát. ŽK: Papadopulos, Staněk - Lesák, Penner, Otepka. Diváci: 7038.
Ostrava: Vašek - Látal, Besta, Klimpl, Čížek - Pospěch, Bystroň, Zavadil (68. Staněk), Metelka - Papadopulos (86. Žůrek), Magera. Trenér: Jarabinský.
Příbram: Sňozík - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Rajtoral (83. Navrátil), Riegel, Otepka, Čupr (76. Javorek) - Mendy, Huňa (46. Klesa). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: