Hlavní obsah

Slavia - Brno 0:0Slávisté se trápili v koncovce, s Brnem uhráli jen bezbrankovou remízu

Jan KrůtaSport.czPrávo

Po bezbrankové remíze v minulém kole v Příbrami nedokázali dát fotbalisté Slavie gól ani doma Brnu. V zápase 14. kola Gambrinus ligy byli jasně lepší, vytvořili si řadu šancí, ale v jejich proměňování totálně selhali. Slavia má s deseti vstřelenými góly nejhorší útok v lize.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zklamaný slávistický obránce Milan Nitrianský (vpředu) po remíze s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Do první šance zápasu se dostali slávisté. Škoda z postu stopera přešel přes dva hráče, dlouhým pasem našel přesně Nitrianského, ale jeho střelu z dvaceti metrů zastavila tyč. Brno tahalo za kratší konec a hlavně se bránilo. Domácí měli blízko ke gólu v 19. minutě, kdy po rohu nebezpečně hlavičkoval Škoda, jenže Fischer jeho pokus na čáře vykopl.

Trenér Slavie Koubek se musel obejít bez zraněného stopera Dobrotky, místo něhož zaskočil ve dvojici se Škodou Petrák. Dozadu byli domácí téměř bezchybní. Aktivitou hýřili i směrem dopředu, ale umírali na neproměňování šancí. Jednu z nich promarnil Juhar, jehož Lička vysunul pasem za obranu, ale slovenský fotbalista ve snaze přehodit gólmana překopl i branku. Těsně před pauzou se do dvou slibných pozic dostal Lička, ale v obou případech měl vychýlenou mušku.

I po přestávce pokračovalo za hustého deště marné dobývání brněnské branky. Hned v 52. minutě se dostal do velké šance Koreš, který o půli vystřídal nevýrazného Proška, ale gólman Hladký míč vyrazil. Vrchol slávistického zmaru přišel čtvrt hodiny před koncem. Střelu Juhara vyrazil Hladký k úplně volnému Škutkovi. Na něj zívala odkrytá branka, ale slovenský útočník vystřelil jen ležérně placírkou a obránce Buchta na čáře skluzem zachránil.

14. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Urban. ŽK: Gecov - Pašek, Lutonský. Diváci: 4407.
Slavia: Rakovan - Dostál, Škoda, Petrák, Neves - Gecov, Lička - Prošek (46. Koreš), Kisel (69. Škutka), Nitrianský - Juhar. Trenér: Koubek.
Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Pernica - Janotka, Zavadil, Fischer, Lutonský (90. Glaser) - Pašek (66. Markovič), Kroupa (83. Husár), Skalák. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: