Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 1:1Neporazitelnost Sparta na Hané uhájila, dva body z náskoku na Plzeň ale ztratila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Doležal 1 : 0
39. Hušbauer 1 : 1
Záznam online reportáže

Dvě série na Hané uhájili, přesto po remíze 1:1 v Olomouci nejásají. Fotbalisté Sparty i ve 14. kole Gambrinus ligy udrželi podzimní neporazitelnost a nadále platí, že na Andrově stadiónu podlehli naposledy v květnu 1998, tedy před patnácti lety. Po sobotním vítězství Plzně v Mladé Boleslavi se však náskok lídra tabulky zmenšil na pět bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký Martin Šindelář (vlevo) v souboji s Lukášem Marečkem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Hlavní odpovědnost na lavičce Sigmy převzal v týdnu před zápasem generální manažer Zdeněk Psotka, který rozšířil realizační tým. Jak se dalo čekat, v sestavě provedl několik zásadních změn. Do branky vrátil Zlámala, na pravý kraj obrany stáhl útočníka Varadiho, nechal sedět Holanďana Wijlaarse.

Letenští sice od začátku obléhali šestnáctku domácích, Psotkovy novoty však již v 10. minutě přinesly ovoce. Varadi našel dlouhým pasem ve vápně Doležala, který si technicky a jednoduše obhodil stopera Brabce a poslal míč za Vaclíkova záda. Pro nejlepšího střelce Hanáků to byl již sedmý podzimní gól. To Sigmě stačilo, tlačit dopředu se o to více musela Sparta.

Moc jí to nešlo. Poprvé zahrozila až ve 26. minutě, ale po rohu hlavičkující Lafata potvrdil, že mu v poslední době vlhne střelecký prach. A Spartě mohlo být ještě hůř, protože střed její obrany hořel. Ordošův centr Brabce přeletěl a Holek uklouzl, takže Doležal mohl v klidu přidat druhý gól. Skvělý Vaclíkův zákrok ale lídra tabulky podržel.

Hušbauer srovnal

Olomoučtí toho ještě do přestávky litovali, protože Sparta jim oplatila stejnou mincí - také zaskočila střed obrany. Lafata prohodil míč Hušbauerovi, produktivní záložník vyrovnal a s osmi góly zase Doležalovi v tabulce střelců odskočil. Televizní záznam však ukázal, že branka padla z ofsajdu.

Deset minut po přestávce mohla znovu udeřit Olomouc. Varadi vypálil a chytře tečující Ordoš branku jen těsně minul. Snažení Sparty bylo dlouho jalové, až brejk Lafaty s Hušbauerem domácí trochu vystrašil. A v 70. minutě rána Váchy, která před Zlámalem zaplavala a gólman ji jen se štěstím vyrazil.

Až pět minut před koncem měli hosté tutovou šanci, ale žolík Bednář ztroskotal na bravurním Zlámalovi.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:1 (1:1)
Branky: 15. Doležal - 39. Hušbauer. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Pospíšil. ŽK: Schulmeister, Houska - Dočkal. Diváci: 7588.
Olomouc: Zlámal - Varadi, Koutný, Škerle, Vepřek - Ordoš (81. Karaš), Šindelář, Falta (46. Schulmeister) - Houska (74. Wijlaars), Navrátil - Doležal, Navrátil. Trenér Psotka.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal (70. Bednář), Mareček, Hušbauer, Krejčí - Lafata. Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: