Hlavní obsah

Matušovič: Doufám, že mi fanoušci už odpustili

Karel FeltSport.czPrávo

Snad definitivně zlomil nepřízeň sparťanských fanoušků Miroslav Matušovič. Ve šlágru 20. kola Gambrinus ligy vstřelil Liberci rozhodující gól a zařídil tak Spartě tři body. Po zápase byl pochopitelně spokojený a doufá, že si už udobřil sparťanské fanoušky. "Musím dál hrát dobře," uvědomuje si rychlonohý útočník v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO

Miroslav Matušovič s dresem Sparty

Článek

Váš gól vypadal velmi hezky. Bylo obtížné míč zpracovat, když se proti vám řítil z branky Hauzr?Honza Šimák mě pěkně našel, ale míč jsem měl přeci jenom na dlouhou nohu a ještě byl ve vzduchu. Povedlo se mi ho levačkou stáhnout a pravačkou jsem hned střílel mezi nohama gólmana. Spadlo to do brány, což je nejdůležitější.

Jaké byli bezprostřední pocity po vstřelení branky?Moc příjemné. Měl jsem velikou radost. Na tenhle moment jsem čekal, až dám za Spartu rozhodující gól. Dres jsem si sundal a vůbec mě nenapadlo, že za to bude žlutá karta. Snad mě nečeká i klubový postih, opravdu to byla spontánní radost z prvního a ještě tak důležitého gólu za Spartu.

Krátce před tím vás poslal kouč Hřebík na hrot útoku...Právě, byl jsem tam sotva dvě minuty. Mě se v útoku hraje lépe, ale maximální výkony se budu snažit odvádět tam, kde trenér uzná, že to je pro mužstvo nejpotřebnější.

Napadlo vás, že jste si definitivně udobřil sparťanské fanoušky?Doufám, že mi už odpustili, ale tohle by mohlo být věčným tématem. Další zápasy mi nemusí vyjít... Určitě si nemyslím, že by tenhle gól definitivně zastavil negativní projevy. Zaslechl jsem i pozitivní skandování z hlediště, za které fanouškům děkuji. Už v Českých Budějovicích jsme si to snad vyříkali a oni mě pochopili. S jedním z nich jsem se potkal na Letné, popovídali jsme si, vyměnili si telefonní čísla, takže si občas zavoláme. Musím dál hrát dobře, pak nebudou mít k negativním projevům důvod.

Čekal jste, že Liberec bude hrát tak útočně?Víme, že Liberec má velmi kvalitní tým a hraje ofensivní fotbal, takže jsme něco takového čekali. Měli i hodně šancí, ale fotbal se hraje devadesát minut a vyhrává ten, kdo dá víc gólů. To jsme dnes byli my.

Reklama

Související témata: