Hlavní obsah

Byl to totální chaos, uznal Zápotočný příbramský trapas v Jablonci

Jablonec nad Nisou

V minulosti fotbalista Tomáš Zápotočný přijížděl na jablonecký stadión v dresu sousedního rivala z Liberce, v posledních letech pak s týmem pražské Sparty. Tedy s mužstvy, která byla špičkovými protivníky pro domácí celek. Tentokrát nastoupil Zápotočný na jablonecké trávě v barvách Příbrami. Zápas skončil pro Středočechy debaklem 0:6. „Stydím se za náš výkon, soupeř nás vyloženě přejel,“ řekl zkušený stoper v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Michal Hubník se snaží obelstit příbramského brankáře Aleše Hrušku.

Článek
Fotogalerie

Jak na vás výsledek působí?

Byl to z naší strany totální chaos. Nedokážu si jej vysvětlit. Bohužel se to opakuje skoro každý zápas. Jablonec nás vyloženě přejel. Jeho hráči víc chtěli. Fotbal je o agresivitě, bojovnosti. Stydím se za náš výkon, protože tyhle atributy nám chyběly.

Ale také jste postrádali některé hráče, třeba Abrahama, Pilíka, Řezníčka. Projevila se jejich absence?

Je pravda, že nám scházeli, ale to bychom hledali jen výmluvy. Měli jsme kádr, jaký nastoupil, a je mi z toho smutno, co jsme předvedli.

Klesli jste na předposlední místo tabulky.  Uvědomujete si obtížnost situace?

Pokud nemáme na to, abychom sbírali body s kvalitními celky, musíme to dokázat proti ostatním. Po reprezentační pauze hrajeme s Jihlavou a půjde doslova o šest bodů.

Ukazuje se, že ani nový trenér Čuhel není zatím spasitelem, byť začal výhrou nad Olomoucí.

To není v trenérovi. Pan Čuhel za propadáky nemůže. Ani předchozí trenér Straka za naše výsledky nemohl. Je vidět, že je to v hráčích.

Nelitujete přece jen, že jste v průběhu podzimu přestoupil ze Sparty právě do Příbrami?

Mrzí mě, že dostáváme čtyřky a šestky. Nečekal jsem časté příděly. S takovým cílem jsem nepřišel. Mým rozhodnutím byl ale návrat domů s představou, abych pomohl Příbrami. A jak se zdá, bude to boj o záchranu až do posledního kola.

Reklama

Související témata: