Hlavní obsah

Hušbauer si ofsajdu nevšiml, štve ho bodová ztráta v Olomouci

Olomouc

Nezávidí si. Góly se ve Spartě čekají hlavně od kanonýra Lafaty, ale záložník Josef Hušbauer jich na podzim vstřelil již osm a má o dvě trefy víc než vyhlášený střelec. Právě Lafata mu přihrál na branku v Olomouci. Víc než na remízu 1:1 ovšem nestačila, takže náskok letenských fotbalistů se v čele tabulky před druhou Plzní zmenšil na pět bodů. „Zklamání,“ kabonil se Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Josef Hušbauer v utkání proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Váš gól padl podle televizního záznamu z ofsajdu. Jak jste situaci viděl na hřišti?

Nic jsem neviděl. Byl jsem zády a čekal mezi stopery na přihrávku. David Lafata mi to dal výborně, hned z jedné jsem střílel.

Udrželi jste sice podzimní neporazitelnost, ale Plzeň se vám po 14. kole přiblížila na pět bodů. Zklamání?

Určitě. Plzeň v Boleslavi vyhrála, zatímco my jen remizovali. Ztráta to je, ale na druhou stranu koukáme jenom na sebe. Pořád vedeme o pět bodů, takže všechno máme ve svých rukou.

Zatímco na jaře jste Sigmu třikrát hladce porazili, tentokrát jste víc než na bod nedosáhli. Proč?

Proti jaru byl největší rozdíl v tom, že jsme teď jako první inkasovali my. Být to opačně, tak věřím, že jsme tady znovu vyhráli. Chtěli jsme tři body a průběh zápasu tomu také odpovídal. Měli jsme balon častěji na svých kopačkách. Jenže potřebujeme vést, aby soupeř hru víc otevřel.

Tolik vás zaskočil rychlý gól Sigmy již v 10. minutě?

Hlavně to byl zbytečný gól. Kuba Brabec zůstal sám ve vápně, Doležal se ho zbavil fantasticky, takže velká škoda. Dál jsme hráli hlavně po zemi. Ještě do přestávky jsme vyrovnali, ale druhý gól už nepřidali. Nedávali nám moc místa, navíc jsme dopředu nechodili v takovém počtu, jak bychom potřebovali. Podle průběhu hry je remíza zasloužená.

Ve 30. minutě jste ještě za stavu 1:0 spadl ve vápně. Chtěl jste penaltu?

Nevím, mám problém s kotníkem a cítil jsem kontakt. Jestli to byl faul, ať posoudí jiní. Ale podle mě asi byl.

Reklama

Související témata: