Hlavní obsah

Měl jsem dát balón křížem a možná by Sparta prohrála, litoval olomoucký Doležal

Olomouc

Olomoucký kanonýr Martin Doležal (23) táhne Sigmu ode dna tabulky. V neděli vstřelil Spartě svůj sedmý gól v probíhající sezóně a mohl přidat ještě jeden za stavu 1:0. Vaclík ho však vychytal a zápas skončil remízou 1:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jakub Brabec ze Sparty (druhý zprava) a Martin Doležal z Olomouce (druhý zleva).

Článek

Mrzí hodně neproměněná šance z prvního poločasu?

Mrzí. Začátek jsme měli dobrý, dal jsem vedoucí gól a pak jsem měl další tutovku, kterou mi Vaclík chytil. Měl jsem to řešit úplně jinak. Holek uklouzl, ale rychle se zvedl, přesto byl čas situaci řešit. Místo doprava, kam padal brankář, jsem měl střílet do jeho protipohybu na druhou tyč. Škoda. Možná by tu Sparta po patnácti letech prohrála, v každém případě by měla větší starosti, ale to jsou jen kdyby...

Váš první gól, kdy jste se obtočil kolem stopera Brabce, byl ale lahůdkou i pro oko...

Obránci měli za úkol kopat na mne a Michala Ordoše dlouhé míče. Mně trenér navíc řekl, abych se tlačil na Brabce, že není tak silný, takže bych se kolem něho mohl obtočit. Ono se to řekne... Snadné to nebylo, ale vyšlo to. Stihl jsem se i podívat, kde je gólman Vaclík a vystřelil jsem k tyči.

Dal se jednobrankový náskok udržet?

My jsme se většinu zápasu bránili. Sparta ukázala svoji kvalitu. Ale k ničemu jsme ji prakticky nepustili. Gól dali z akce, kterou nelze nazvat ani gólovou šancí. Těch několik střel pak Zlámal vychytal. Škoda, že jsme neproměnili nějaký brejk ve druhé půli. V každém případě bod je zasloužený.

Na co se nový kouč Zdeněk Psotka před zápasem zaměřil?

Spíš to bylo o psychice a oprašování některých věcí z minulosti. Nějaké převratné změny neudělal. Všichni jsme ale v tréninku makali naplno s vírou, že se Spartou něco uhrajeme. nakonec z toho byl bod.

Berete tenhle bod jako vzpruhu?

To se teprve uvidí. V dalším kole hrajeme v Brně se Znojmem a podle výsledku si pak můžeme říct, jakou cenu měl bod se Spartou.

Na podzim máte výbornou formu, chválil vás i kouč Psotka. Vyrovnal jste už nyní svoje maximum z minulé sezóny. Prožíváte nejlepší podzim v kariéře?

To se teprve pozná... Cítím se dobře, dávám góly, ale bohužel nevedou k zisku tří bodů. Takže pro tým je ta moje, jak říkáte, dobrá forma, zatím k ničemu.

Reklama