Hlavní obsah

Devátý gólem hlavou zařídil bod pro Blšany

PRAHA

Blšanští vložili v závěru do zakončení více dravosti, která dlouho zdobila především boleslavský útok, a pomohli si tak k cennému bodu. Devátý hlavou srovnal náskok, který domácím v první půli zajistil po ukázkové Cigánkově přihrávce Bednářův ´blafák´.

Článek

"Beru to jako ztrátu, mohli jsme vedení potvrdit, ale nedali jsem pět šancí a utkání si pokazili," hodnotil zklamaně domácí trenér Dušan Uhrin, jehož svěřenci remizovali i ve třetím jarním utkání a celkem už popáté v řadě. Přitom před zaplněným hledištěm začali útočně. Sedláček ani Bednář se ale v úvodu netrefili přesně. Blšanští mohli otevřít skóre v 19. minutě. Polodna přiťukl Střihavkovi, ale Miller ho vychytal a nezaskočil jej vzápětí ani Schulmeisterův pokus. Na druhé straně Sedláček, ukvapeně pálil z úhlu vedle. Gigánek krátce nato mezi obránci poslal nádherně do sóla Bednáře a ten lehce obešel Chvalovského - 1:0.

Blšanskou snahu to nadlouho zarazilo. Boleslavští i po pauze pokračovali ve svižném představení. Mohli přidat gólovou pojistku. Bednář pálil v leže, Chvalovský kryl. A když střelec vedoucí branky našel volného Sedláčka, znovu zachraňoval blšanský gólman.

Na druhé straně hosté nepotrestali zmatky v obraně Středočechů v 64. minutě. Ale v poslední čtvrthodině se už důrazně tlačili před Millera, kterému nejprve pomohlo štěstí, když Schulmeisterův tečovaný centr skončil na tyči boleslavské brány. Bílkův pokus pak pohotově likvidoval Miller, na brankové čáře pak ještě musel po Polodnových nůžkách zachraňovat Krátký, ale po Devátého hlavičce v 88. minutě už míč skončil v síti. "Na šance jsme mohli i vyhrát, ale jsem spokojen s výsledkem i výkonem," liboval si kouč hostů Michal Bílek.

FK Mladá Boleslav - FK Chmel Blšany 1:1 (1:0).
Branka: 25. R. Bednář - 88. Devátý. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Goňa. ŽK: M. Jarolím - Vorel, J. Bílek, Pleško Diváci: 4980.
Boleslav: Miller - Krátký, Skála, Švejdík, Brunclík - Baranek, Langer, Matějovský (68. M. Jarolím), Cigánek - R. Bednář, Sedláček (80. Rojka). Trenér: Uhrin ml.
Blšany: Chvalovský - Vorel, Müller, Horáček, Pleško - Polodna (90. Buldra), J. Bílek, Devátý, Michal - Střihavka (52. Sýkora), Schulmeister (90. Veleba). Trenér: M. Bílek.

Reklama

Související témata: