Hlavní obsah

Olomouci vychytal výhru Vaniak

PRAHA

Hanáci podali vlažný, sotva průměrný výkon, ale protože Zlín se nezmohl téměř na nic, body zůstaly a zaslouženě v Olomouci. "Především v první půli jsme vyloženě zklamali, když jsme byli zcela odevzdaným soupeřem. Ve druhé už to bylo mnohem lepší, ale vytvořili jsme si jen jednu opravdu velkou šanci a tu jsme bohužel neproměnili," tvrdil zlínský trenér Pavel Hapal.

Článek

Sigma byla od počátku jasně lepší. Úvodní tlak zúročila už ve 4. minutě, když na Kobylíkův roh nejvýše vyskočil kapitán Kučera a hlavou nedal Baránkovi šanci. Zlínští hráli až neuvěřitelně pasivně a přes půli se dostával jen sporadicky. Aktivita Hanáků ale většinou končila už na šestnáctce. Ve finální fázi jim totiž scházel moment překvapení. Nebezpečí tak hrozilo prakticky jen ze standardek. Do přestávky se však již žádná neujala.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé půli. První a na dlouhé minuty jedinou šanci měl sice Zlínský Fujerik, ale pak znovu převzali iniciativu Olomoučtí. Kloudnou akci však ani oni dlouho nemohli vymyslet. Ve slibné pozici se opět po rohu Kobylíka ocitl jen Zbožínek, ale míč pořádně netrefil. V závěru se pak paradoxně Zlín málem dočkal vyrovnání, když po ojedinělé akci měl tutovku Fujerik.

Vaniak však jeho přesnou ránu z deseti metrů k tyči bravurně zlikvidoval a zachránil tak Sigmě tři body. "Z počátku se mi to líbilo, dokonce se na naši hru dalo i dívat. Po přestávce to ale už bylo výrazně horší. Propadli zejména útočníci, kteří, byť měli podporu z druhé vlny, neukázali vůbec nic," uvedl lodivod Sigmy Petr Uličný.

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 4. Kučera. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Kordula. ŽK: Špiláček - Vrtělka. Diváci: 4647.
Olomouc: Vaniak - Kovář, Hudec, Kučera, Pečnik - Randa, Špiláček, Zbožínek (84. König), Kobylík - Babnič (78. Škerle), M. Hubník (67. Bednář). Trenér: Uličný
Zlín: Baránek - Janíček, Koubský, Kroča, Lukaštík - Bača (77. Žemlík), Vrtělka, Švach, Zapletal (68. Jelínek) - Kalod (48. Fujerík), Činčala. Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: