Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Jablonec procitl a znectil Příbram, proto ovládl ideální jedenáctku

Divoký výsledek ze Střelnice vévodí zápasům 14. kola fotbalové Gambrinus ligy. Jablonec po čase zase zabral a rozstřílel Příbram 6:0. Není proto divu, že do ideální sestavy kola podle Sport.cz dodal hned čtyřlístek hráčů. Další týmy už tak výrazné nebyly, byť třeba pro Plzeň je výhra v Mladé Boleslavi pro boj o titul velice důležitá.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Z oběti se stal dravec a nemilosrdný kat. Jablonečtí v minulém kole prohráli v Plzni 1:6 a odměnou jim byla půlmiliónová pokuta od rozlíceného šéfa klubu Pelty. Zabrala, neboť Skuhravého soubor procitl a Příbram to odnesla. Šest gólů si tentokrát odvezla ona.

Především zásluhou útočníka Hubníka. Tři branky dal sám a kromě hattricku také na dvě další nahrál. S takovou bilancí by se neztratil ani v hokejovém kanadském bodování... Nekoncertoval však sám, takže do výběru se dostali také zbývající střelci gólů, obránce Beneš a záložníci Vaněk s Třešňákem.

Z dalších týmů dodaly dva fotbalisty už jen Teplice. V jejich dresu byli nejvíc vidět Vachoušek a Salami, přesto nakonec Severočeši o výhru přišli a s Libercem jen remizovali. Také kvůli tomu, že brankář Kovář čaroval a držel naděje Slovanu až do poslední chvíle.

Olomouc pod taktovkou staronového kouče Psotky přibrzdila vedoucí Spartu. Vynikající formu potvrdil útočník Doležal, soupeř se hodně opíral o pracanta Váchu v záloze. Plzni vystřelil výhru v Boleslavi ofenzivní obránce Čišovský, s nezvyklou rolí stopera se úspěšně sžívá slávistický útočník Škoda.

Sestava 14. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Kovář (Liberec) - Čišovský (Plzeň), Škoda (Slavia), Beneš (Jablonec) - Třešňák (Jablonec), Vácha (Sparta), Vachoušek (Teplice), Vaněk (Jablonec) - Doležal (Olomouc), Hubník (Jablonec), Salami (Teplice).

Reklama