Hlavní obsah

Jestli honíme druhé místo? Nijak bych nás neodepisoval, usmívá se liberecký Pavelka

Josef PešoutSport.czPrávo

Hrdina ze Sevilly. I takový přídomek by slušel libereckému záložníkovi Davidu Pavelkovi, který svým krásným gólem v Evropské lize na španělské půdě potěšil srdce českých fanoušků. Ale talentovaný fotbalista si na přehnanou slávu nepotrpí. „Jsme zpátky v ligové realitě a víme, že sezóna ještě není u konce,“ řekl Pavelka pro Sport.cz po severočeském derby v Teplicích, kde Slovan remizoval 1:1.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Vladislav Kalitvincev běží ke střelci vyrovnávacího gólu v Seville Davidu Pavelkovi (vpravo).

Článek

Cítili jste při teplickém zápase na sobě ještě předešlý pohárový duel v Seville?

Ze Španělska jsme se vrátili domů až v pátek večer. Cesta byla zdlouhavá a záhy nás čekalo zase cestování do Teplic, které naštěstí nejsou daleko od Liberce. Co se mě týče, tak únava při utkání byla strašná, byť se snad nějak výrazně neprojevila na výkonu. Ale o přestávce, když jsme prohrávali, jsme si řekli, že musíme vyrovnat. Fotbal je v těch chvílích i o hlavě. Urvali jsme zápas vůlí. Věděli jsme, že když se vydáme ze zbytku sil, budeme mít reprezentační pauzu, abychom se dali znovu do kupy.

V Teplicích jste čelili ofenzivní kvalitě afrických borců Salamiho, Litsingiho, Nivalda. Nepřipadali jste si jako na mezinárodní scéně při evropských pohárech?

Tak takhle jsme si to nemysleli (úsměv). Známe je už z české ligy. Ale znovu potvrdili, že si rádi hrají. Jsou šikovní s míčem, který jim neodskakoval. Zvedli teplickou produktivitu, s níž měl tento tým ještě na jaře problémy.

Slovan Liberec figuruje na čtvrtém místě tabulky. Jak to vnímáte?

Ztrácíme dva body na třetí Teplice. Je to v podstatě dobrá pozice s ohledem na to, kolik jsme promrhali bodů se soupeři, nad kterými jsme chtěli uspět. Měli jsme bodovat v Ostravě a na Slovácku, přitom jsme si odvezli výprasky.

Jak tedy vidíte liberecké ambice v domácí soutěži?

Hodně se teď hovoří o našich výsledcích i nejbližších šancích v Evropské lize, čehož si vážíme. Zároveň hodláme přečkat zimní pauzu v kontaktu s popředím tabulky. Nerozebírám, jestli honíme druhou Plzeň. Ale loni na jaře jsme ukázali, že když se uhraje maximum, dá se smazat i velká bodová ztráta. Proto bych nás neodepisoval (úsměv).

Reklama

Související témata: