Hlavní obsah

Devět ligových týmů zabojuje o prémie v zimní Tipsport lize

Přes půl miliónu korun si rozdělí nejúspěšnější účastníci sedmnáctého ročníku zimní fotbalové Tipsport ligy. Turnaj proběhne od 8. do 26. ledna příštího roku, vítěz zinkasuje 250 tisíc, poražený finalista 150 tisíc a semifinalisté 75 tisíc. V Praze, Brně a Ostravě-Vítkovicích se představí šestnáct účastníků, devět z nich hraje Gambrinus ligu. Vítězství obhajuje Slavia, která ve finále posledního ročníku porazila Olomouc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fenin (vlevo) a Jaromír Zmrhal během utkání Tipsport ligy proti Jablonci. Jejich Slavia obhajuje prvenství.

Článek

Pořadatelé měli zájem o mistrovskou Plzeň, účastníka Ligy mistrů. „Viktoria by nám však s ohledem na vytížení v pohárové Evropě mohla účast potvrdit až začátkem prosince, podle toho, zda bude hrát poháry i na jaře nebo ne. A tak dlouho jsme čekat nemohli," vysvětlil ředitel turnaje Aleš Křeček.

Tradičně chybí i Sparta, přestože i ji organizátoři oslovili. „Sportovní manažer Jarda Hřebík by zájem měl, ale tím to na Spartě zhaslo," říká hlavní pořadatel Vlastislav Přeček.

Letenské bude zastupovat aspoň jejich kovaný příznivec, herec David Novotný. Protagonista seriálu Okresní přebor je novým patronem turnaje. V žertu si u pořadatelů vymínil, že některé týmy se nesmějí stát celkovým vítězem.

Jarda Kužel nechce dekorovat slávisty

„Nedovedu si představit, že bych měl předávat pohár Slavii, Bohemce či Baníku. To bych se svými sparťany nevydržel. Ostatní mužstva jsou v pohodě," usmívá se Novotný, který ve zmíněném seriálu z fotbalového prostředí ztvárnil roli Jardy Kužela.

Nejatraktivnějším účastníkem bude Slovan Liberec, který válí v Evropské lize. „Držíme mu palce, aby postoupil. Pro publicitu našeho turnaje to však není nutné. Už teď je Liberec úspěšný tím, co během podzimu v pohárech dokázal. Navíc je naše akce určena také dalším týmům, jež si třeba nemohou dovolit nákladná soustředění v teple," poukázal Luboš Ježek z Tipsportu.

Složení základních skupin Tipsport ligy 2014:
Skupina A (Praha, Slavia): Slovan Liberec, Bohemians Praha 1905, FK Pardubice, Dynamo České Budějovice.
Skupina B (Praha, Slavia): Slavia Praha, Dukla Praha, Táborsko, Viktoria Žižkov.
Skupina C (Brno, Ivanovice): Zbrojovka Brno, Sigma Olomouc, SC Znojmo, Vysočina Jihlava.
Skupina D (Ostrava, Vítkovice): Baník Ostrava, Karviná, Frýdek-Místek, Třinec.

Reklama

Související témata: