Hlavní obsah

Oslabené Slovácko uhrálo s Teplicemi remízu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Bezbrankovou remízou skončila pondělní dohrávka 20. kola první fotbalové ligy mezi Slováckem a Teplicemi. Dělba bodů byla větším úspěchem pro domácí tým, který hrál od 18. minuty v početním oslabení bez vyloučeného Dostálka. Teplice se v tabulce posunuly na druhé místo.

Článek

Snaha o útočnou hru vynesla Teplicím hned v úvodu první velkou šanci. Krmaš využil zaváhání domácích obránců a prostrčil míč Feninovi, který běžel společně se Sunsingem na brankáře Drobisze. Fenin ale situaci špatně odhadl a Sunsingovi přihrál do ofsajdové pozice, takže Kostaričanovi branka neplatila. Po tomto varování se už obrana Slovácka vzpamatovala a soupeře do vážnější střelecké příležitosti nepustila.

Kritický okamžik postihl slovácký tým v 18. minutě. Po souboji sekl teplický Fenin po domácím Dostálkovi nohou a ten na náznak útoku odpověděl šlápnutím na ležícího soupeře přímo do rozkroku. Rozhodčí Jára vytáhl červenou kartu a Slovácko dohrávalo zbytek zápasu v početním oslabení.

I v deseti se sice domácí tým pokoušel o útočnou hru, k přesnému zakončení se ale nedostal. Podobně si vedli i tepličtí fotbalisté, kteří až v závěru poločasu vystřelili mezi tyče. V 41. minutě po Krmašově centru hlavičkoval Fenin přímo do náruče brankáře Drobisze.

V přesilovce hrající Teplice sice získaly po změně stran územní převahu, která ale stejně jako v prvním poločase do šancí nevedla. Hra se rozdrobila do častých osobních soubojů, ucelenější kombinační souhra oběma týmům chyběla.

Slovácko spoléhalo hlavně na obrannou hru, kterou se pokoušelo prokládat rychlými protiútoky. Nejslibněji vypadala Ivanova akce v 71. minutě, místo přihrávky výhodněji postavenému Nezmarovi ji ale domácí hráč řešil střeleckým pokusem přímo do brankáře Poštulky.

Teprve v závěrečné čtvrthodině se Teplice vzchopily k útočnější hře a v 76. minutě po sérii hlavičkových soubojů Rilke mířil do břevna. Po této akci zůstal před domácí brankou ležet zraněný obránce Rajnoch, kterého musel vystřídat Pavlík.

O tři minuty později se dostal do rychlého protiútoku Verbíř, jenž ale zvolil z hranice šestnáctky nedůraznou střelu. Vzápětí brankář Drobisz jen se štěstím vyrazil Doležalovu ránu a tím teplická snaha o tříbodový zisk skončila.

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Jára - Holub, Tulinger. ŽK: Verbíř, Fenin, Sabou, Kaufman (všichni Teplice). ČK: 18. Dostálek (Slovácko). Diváci: 3826.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Rajnoch (79. Pavlík), Palinek, Čoupek - Petržela (78. Filipský), Dostálek, Polách, Jarolím - Ivana, Nezmar (90+2. Ordoš). Trenér: Mareček.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Krmaš - Doležal (86. Ryška), Benát (64. Szabo), Sabou, Verbíř - Sunsing (64. Rilke), Fenin. Trenér: Mareček.
Aktuální tabulku a statistiky ligy najdete ZDE

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice