Hlavní obsah

Král asistentů Dočkal sbírá gólové přihrávky ve Spartě i v reprezentaci

Praha

Jak v lize, tak v reprezentaci. Fotbalisté v pátek v Olomouci porazili Kanadu 2:0 a na druhý gól Hořavovi přihrál záložník Bořek Dočkal. Potvrdil tak vizitku nejlepšího asistenta v Gambrinus lize. Přestože o první čtyři zápasy přišel a po přestupu z Norska naskočil až v 5. kole, svým sparťanským spoluhráčům přihrál již na devět gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty slaví svůj gól proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Gambrinus liga má za sebou již 14 podzimních kol a díky rozšířeným statistikám na oficiálních stránkách soutěže je možné zrekapitulovat, jak si zatím vedou jednotliví hráči, co se týče gólových asistencí.

Hned devět jich zaznamenal letenský záložník Bořek Dočkal, naopak nejlepší střelec soutěže Aidin Mahmutovič z Teplic stihl před svým zraněním nasbírat pouze dvě.

Nejlepší asistenti po 14. kole:
Bořek DočkalSparta9
David JarolímMladá Boleslav7
Jan KrobTeplice6
Jan NavrátilOlomouc6
Pavel KadeřábekSparta6
Zdroj: gambrinusliga.cz

Dočkal prakticky ihned zapadl do sparťanské základní sestavy a svými výkony rapidně pomohl jak celému mužstvu, tak i sám sobě k návratu do národního týmu.

Gól má na svém kontě sice jen jeden, pro své parťáky už jich ale stačil devět připravit! Tím nemá v lize konkurenci, druhý David Jarolím z Mladé Boleslavi za ním o dvě asistence zaostává. Zároveň má ale odehráno o téměř 430 minut více než on.

Sparta přivítá Mladou Boleslav právě v příštím kole. V zápase tak půjde nejen o letenské oslavy 120. výročí od založení Sparty, ale také o bitvu dvou nejlepších asistentů soutěže.

O třetí příčku se dělí hned tři fotbalisté. Jedná se o teplického Jana Kroba, jeho jmenovce Navrátila z Olomouce a sparťana Pavla Kadeřábka. Navrátil je tak nejlepším nahrávačem mezi útočníky, s mírným odstupem ho pronásleduje jablonecký Lukáš Třešňák.

Reklama

Související témata: