Hlavní obsah

Rozhodčí Helebrant má stop na šest utkání

PRAHA

Rozhodčí Luboš Helebrant si nezapíská šest ligových utkání, tedy až do začátku května. Delegaci mu omezila Komise rozhodčích ČMFS na svém mimořádném úterním zasedání. Podle komise se Helebrant dopustil čtyř vážných prohřešků v sobotním zápase mezi pražskou Spartou a Libercem, který skončil vítězstvím Sparty 2:1.

Foto: internet

Ilustrační foto.

Článek

"K tomuto rozhodnutí nás vedly čtyři stěžejní situace, které sudí Helebrant neposoudil správně," vysvětlil Právu důvody omezení delegace předseda komise Jaroslav Melichar. "Už ve 2. minutě měl vyloučit libereckého Kisela za brutální zákrok na jednoho z protihráčů. V 58. minutě nepotrestal pokutovým kopem faul sparťana Homoly na Pospíšila a stejně měl později postupovat v případě faulu Sivoka na téhož libereckého útočníka," vypočítával.

"V případě diskutované ruky libereckého hráče ve zdi při trestném kopu kapitána Sparty Poborského nebylo ani při detailním rozboru videa zcela jasné, kdo a zda vůbec rukou zahrál. Protesty Poborského však měl sudí potrestat žlutou kartou, která by byla pro Poborského druhá a tudíž by viděl červenou," pokračoval Melichar.

Podle jeho slov byl sudí Helebrant z chyb hodně smutný a litoval jich. "Nominoval jsem ho na tento zápas jako zkušeného sudího, on moji důvěru zklamal," konstatoval Melichar s tím, že rozhodcovská komise v úterý žádnou stížnost Liberce na výkon Helebranta nedostala a jednala z vlastní iniciativy.

Podle Melichara a komise rozhodčích v případě nařízené penalty v závěru nedělního zápasu Ostrava - Příbram, z níž vstřelil Magera vítězný gól domácích, postupoval sudí Gallo správně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články