Hlavní obsah

Vrba prolomil mlčení. Můj odchod? Nezaznamenal jsem, že by to hráči řešili, tvrdí

Plzeň

Trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Vrba se poprvé vyjádřil ke svému odchodu z mistrovského celku k národnímu týmu. Na oficiálních stránkách klubu se před ligovým zápasem v Brně nechal slyšet, že jeho odchod nebude mít na hráče v nabitém závěru podzimu žádný vliv.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Plzně a trenér Pavel Vrba (vpravo) oslavují vítězství po utkání play off Ligy mistrů nad Mariborem.

Článek

Vrba využil výstupní klauzuli ve smlouvě a 15. prosince své úspěšné angažmá na západě Čech ukončí. Není pochyb o tom, že se stane novým trenérem fotbalové reprezentace ČR.

Jeho krok prý plzeňskou kabinu nedestabilizuje. „Myslím, že na kluky v kabině to nemůže mít vliv. Hráči jsou profesionálové a ví, že fotbal někdy přináší příchody i odchody. A je jedno, jestli se to týká hráčů nebo trenérů. Vůbec jsem nezaznamenal, že by to hráči řešili," řekl Vrba na oficiálním webu Viktorie.

Kapitán a dlouholetá opora Plzně Pavel Horváth tvrdí, že v kabině nepociťuje žádné změny nálad ve spojení s odchodem trenéra Vrby. „Všichni víme, jak to je. Nemůžeme s tím nic udělat a jeho rozhodnutí respektujeme. Jsme tu jako hráči a na tým to nebude mít na hřišti žádný vliv," věří zkušený záložník.

Brankář Matúš Kozáčik doufá, že Vrbův odchod hráče ve zbývajících ligových zápasech i utkáních Ligy mistrů dostatečně nabudí. „Soustředíme se na to, abychom se dobře připravili na zbývající zápasy v sezóně a získali co nejvíc bodů. Věřím, že nás situace kolem trenéra nepoznamená, ale spíše vyhecuje k lepším výkonům," tvrdí slovenský gólman.

Plzeň se ve zbytku sezóny představí nejprve v pátek 22. listopadu v Brně, příští středu hraje Ligu mistrů na půdě Manchesteru City. V závěrečném ligovém utkání Viktoria hostí v neděli 1. prosince Příbram a v úterý 10. prosince se rozloučí s Champions League domácím zápasem s CSKA Moskva.

Reklama

Související témata: