Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:3Plzni pomohla v Brně sporná penalta, Tecl pak Viktorii vystřílel vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Skalák 1 : 0
45. Horváth (penalta) 1 : 1
61. Tecl 1 : 2
84. Tecl 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Trenér Pavel Vrba, který se od ledna chopí české fotbalové reprezentace, začal čtyřdílné loučení s Plzní vítězstvím. V pátek večer jeho svěřenci vyhráli 3:1 v Brně, k zisku tří bodů jim pomohla i sporná penalta v nastavení prvního poločasu, kterou sudí Franěk nařídil po nevinném souboji v pokutovém území k překvapení celého stadiónu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Záložník Plzně Pavel Horváth a kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil (v červeném).

Článek
Fotogalerie

Domácí mohli po dvou minutách prohrávat, jenže Kolář a Limberský dvě slibné příležitosti řešili špatně. A trest na sebe nenechal dlouho čekat, když Skalák využil nedůslednosti hostujících obránců. Plzeň tak už pátý zápas v řadě inkasovala jako první.

Západočeši pak měli převahu, jenže zahuštěnou obranu Brna nebyli schopní překonat. Tecl s Limberským se neustále pohybovali na hranici ofsajdové linie, nicméně do šance se dlouho nedostali.

Naopak po jednom z brejků je od gólové pohromy zachránilo břevno, které po centru Lutonského z levé strany nastřelil ve skluzu Kroupa. Vzápětí pak trefil konstrukci domácí svatyně Horváth a Kolář dorazil míč do sítě, asistent rozhodčího Pospíšil však chybně signalizoval ofsajd.

Brněnští nadále sázeli na hlubokou defenzivu, byli prakticky v devíti zformováni v blízkosti vlastního pokutového území. Plzeň se prosadit nedokázala, byť měla výraznou převahu. Každý výpad domácích borců však znamenal obrovské nebezpeční. Po rohovém kopu Zavadila hlavičku Buchty reflexivně vyrazil Kozáčik, po Zavadilově přihrávce pak Lutonského dělovka skončila těsně vedle.

Franěk odpískal spornou penaltu

Jen pár vteřin před poločasem se hosté dočkali vyrovnání, když sudí Franěk po kontaktu Košťála s Teclem nařídil pokutový kop. K faulu nedošlo, tudíž sudí zřejmě viděl Košťálovu ruku, kterou však brněnský obránce míč rovněž nezasáhl. Každopádně Horváth se při penaltě nemýlil - 1:1.

Brno po obrátce cítilo šanci na bodový zisk. Od nástupu trenéra Kotala doma ve třech zápasech vždy vyhrálo a bilanci nechtělo porušit ani s úřadujícím mistrem. Jenže Pernica v obrovské šanci hlavičkoval v 54. minutě těsně mimo.

Západočeši pak z první šance druhé půle zasadili Brnu těžkou ránu. Po centru Hořavy totiž vrátil Limberský míč hlavou přes celé malé vápno k Teclovi, který balón trknul do sítě - 1:2.

Brno se však dál valilo do útoku, nicméně ve finální fázi domácím chyběla přesnost. Když pak po kiksu Procházky na hranici pokutového území Kroupa poslal milimetrový centr na nohu Lutonského, jeho stoprocentní šanci bravurně zneškodnil Kozáčik. Domácí se tlačili do útoku, jenže vyloženou šanci si už nevytvořili. A z brejku je pak definitivně popravil Tecl. Plzeň tak potřetí v řadě dokázala vyhrát zápas, v kterém prohrávala.

Gambrinus liga, předehrávka 15. kola:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3 (1:1)
Branky: 4. Skalák - 61. a 84. Tecl, 45.+1 Horváth z pen.. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Hock. ŽK: Zavadil- Kolář, Kozáčik, Horváth. Diváci: 5839.
Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Lutonský (80. Hyčka), Pernica - Pašek (76. Markovič), Janotka, Zavadil, Fischer, Skalák (85. Glaser) - Kroupa. Trenér: Kotal.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Hořava, Horváth - Petržela (74. Ďuriš), Kolář, Limberský (76. Kovařík) - Tecl (86. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: