Hlavní obsah

Vrba: Neshody jsme si v Plzni vysvětlili, rozhodnutí odejít jsem učinil na poslední chvíli

Brno

Překotných bylo posledních pět dnů fotbalového trenéra Pavla Vrby. V pondělí Plzeň, kterou vede od října 2008, zveřejnila, že od poloviny prosince bude bez trenéra. Zástupci vedení Západočechů netajili rozčarování. Do toho boss fotbalové asociace Pelta oznámil, že od ledna počítá s devětačtyřicetiletým koučem k reprezentaci. Vrba odmítal cokoliv komentovat a chystal mužstvo na ligovou bitvu v Brně. Tu Plzeň v pátek zvítězila 3:1 a trenér úřadujícího šampióna pookřál. „Byl to velice hektický týden," prohodil s úsměvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba po svém odchodu z Plzně zamíří na lavičku národního týmu.

Článek

Zápas v Brně jste museli obracet, když jste od čtvrté minuty prohrávali. Už popáté v řadě jste v utkání inkasovali jako první. Šlo o velkou komplikaci?

Brno zahrálo velmi dobrý útok. Skalák se dostal za obranu, Rajtoral ho nestačil zachytit v náběhu. Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Rychlé inkasované góly jsou samozřejmě špatně, tím spíše, že se vše opakuje. S hráči budeme špatné vstupy rozebírat.

Ulevilo se vám, když jste ještě do poločasu vyrovnali a následně prokázal zlepšenou formu dvěma zásahy Stanislav Tecl?

Tvrdím o každém hráči, že potřebuje čas, aby se sžil s novým mužstvem. Standovi vyšel začátek angažmá v Plzni, pak měl útlum. Nyní je pro nás důležitý, dostává více prostoru než na začátku podzimu. Jeho zařazení na hrot se nám vyplácí. Paradoxně z naší strany byl lepší první poločas. Zápas byl ovlivněný tím, že jsme v prvních třech minutách nevyužili dvě šance. Zbrojovka po pěkné kombinační akci vstřelila branku. Domácí pak vykrývali prostor dobře, my jsme se těžko prosazovali. Vyrovnání z poslední minuty před přestávkou nám hodně pomohlo. Ve druhém poločase bylo Brno aktivnější, my jsme měli možná více příležitostí.

Jaký pro vás byl týden předcházející zápasu v Brně, během nějž vedení Plzně oznámilo, že po skončení podzimní části klub opustíte?

Velice hektický. Hlavně začátek týdne pro mě byl zvláštní. Nicméně spousta věcí se vysvětlila. S určitými lidmi jsme našli postupem času společnou řeč. Jsem rád, že atmosféra v klubu se uklidnila. Každopádně hlavně úvodní dny týdne byly hodně zvláštní.

Narážíte hlavně na slova generálního manažera klubu pana Šádka, který zpochybnil vaše přátelství?

Nedokážu posoudit, jestli mě pan Šádek bere jako přítele. Já ho tak bral vždy. Vše jsme si však v průběhu pátku vysvětlili.

O vašem odchodu z Plzně se spekulovalo hodně dlouho. Ulevilo se vám hodně, když se vše ohledně vaší budoucnosti definitivně vyřešilo?

Pro mě to rozhodnutí bylo velice těžké, což jsem řekl i vedení klubu. Odcházím z klubu, který se za určité období dostal na úroveň, kdy hraje pravidelně o titul. Za takové situace je rozhodnutí o odchodu velice složité.

Může prozradit, jak vaše rozhodování o uplatnění výstupní klauzule umožňující odchod z klubu před vypršením kontraktu probíhalo?

Slyšel jsem, že jsem byl nečitelný. Ale já se opravdu rozhodnul na poslední chvíli. Využil jsem té klauzule, kterou jsem ve smlouvě měl. Pro mě šlo vážně o ohromně složité rozhodování. Já se cítil celé období v Plzni fantasticky. Doufám, že mě lidé i fanoušci budou podporovat i v budoucnosti ve funkci, v které budu. Jestli v ní tedy budu. Zatím jsem nic nepodepsal (usmívá se).

Bál jste se před zápasem v Brně reakcí diváků? Byl jste napjatý, jak budou fanoušci reagovat na váš odchod z klubu?

Ne. Nebyl důvod.

Na diskuzních fórech však podpora vašeho rozhodnutí opustit Plzeň nebyla jednoznačná, objevovali se i hodně negativní reakce.

Možná na internetu. V Plzni názory na můj odchod nejsou rozporuplné. Lidé, které jsem potkával, mi poděkovali a přáli mi hodně úspěchů i v dalším angažmá. Žádné negativní reakce fanoušků jsem nezaznamenal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články