Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 4:1Od Kvašňáka se body nevozí, Sparta si nenechala 120. narozeniny pokazit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Zahustel 0 : 1
42. Krejčí 1 : 1
59. Costa 2 : 1
67. Hušbauer 3 : 1
90. Bednář 4 : 1
Záznam online reportáže

Ne vždycky končí „jubilejní“ zápasy výsledky, které pasují do scénáře oslav. Fotbalistům Sparty se to však nakonec v 15. kole Gambrinus ligy podařilo. S Mladou Boleslaví sice doma prohrávali, ale po obratu ve skóre mohla Letná slavit nejen 120. výročí založení klubu, ale také vysokou výhru 4:1. Sparta tak nadále drží podzimní neporazitelnost a po polovině soutěže i nadále povede tabulku o pět bodů před Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí.

Článek

Oslavy 120 let Sparty vyvrcholily. S gratulací přišli sparťanští hokejisté, na trávník napochodovala Železná jedenáctka letenských legend a šéf klubu Daniel Křetínský společně s Kvašňákovým synem pokřtili hlavní tribunu letenského stadiónu na Tribunu Andreje Kvašňáka. S jasným poselstvím: „Bylo by dobré založit tradici, že od Andreje se body nevozí..."

Však také Sparta na podzim doma body ještě neztratila. Od začátku slavnostního zápasu, k němuž Letenští nastoupili v černých retro dresech, však bylo znát, že nic lehkého je proti Boleslavi nečeká. Úvodní nápor Středočeši přečkali, a když Hušbauer v 19. minutě naservíroval gól Marečkovi, jeho hlavičku brankář Miller skvěle vyrazil.

Skóre tedy otevřeli hosté. Zahustel dostal po Jarolímově standardce ve vápně spoustu času a napálil balon nekompromisně do šibenice. Letná ztichla a domácí hráči zkoprněli, vedení soupeře do scénáře oslav rozhodně nezapadalo.

Sparťané však mají vykutáleného Krejčího, který se v posledních zápasech snaží aspoň jednou zaskočit brankáře střelou na přední tyč místo očekávaného centru. Vyšlo mu to v pravou chvíli. Ve chvíli, kdy se hosté marně dožadovali přerušení hry, protože po srážce s Costou ležel na trávníku Zahustel, přešli domácí do rychlého protiútoku a Krejčí s lehkou tečí Johany zaskočil do té doby bezchybného Millera.

Čtvrt hodiny po přestávce jubilanti skóre otočili. Postarali se o to oba ofenzivní krajní obránci. Kadeřábek zprava odcentroval a Costa, který si při prvním gólu připsal asistenci, zblízka poslal mí do sítě tentokrát sám.

Jen o osm minut později si vzali slovo také záložníci. Dočkal uvolnil na hranici vápna Hušbauera a nejlepší podzimní střelec Sparty svou devátou trefou přidal gólovou pojistku. Ztrácí tak již jen jednu branku na teplického Mahmutoviče, který je však dlouhodobě zraněný.

A to ještě nebylo všechno. Namlsaný Costa v poslední minutě naservíroval lahůdku střídajícímu Bednářovi a miláček letenských tribun potvrdil, že je nejproduktivnějším žolíkem. V nastavení trefil boleslavský Šultes břevno.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1 (1:1)
Branky: 42. Krejčí, 59. Costa, 67. Hušbauer, 90. Bednář - 26. Zahustel. Rozhodčí: Královec - Jiřík, J. Paták. ŽK: Smejkal, Kúdela (oba MB). Diváci: 15 102.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Mareček, Vácha - Dočkal, Hušbauer (78. Matějovský), Krejčí (89. Přikryl) - Lafata (74. Bednář). Trenér Lavička.
Ml. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Ščuk (76. Šultes), Jarolím - Zahustel (89. Štípek), Chramosta (64. Štajner), Štohanzl - Nešpor. Trenér Minář.

Reklama

Související témata: