Hlavní obsah

Nepožitek pohostí znojemské fotbalisty za výhru nad Olomoucí jitrnicemi

Brno

Fotbalisté Znojma se výhrou nad Olomoucí 2:1 odpoutali v tabulce Gambrinus ligy ze sestupových příček a navíc se mohou těšit na jitrnice, jimiž je slíbil pohostit záložník Radim Nepožitek, který je v jihomoravském celku ze Sigmy na hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Radek Buchta (vlevo) a Matúš Lacko - ilustrační foto.

Článek

„V hanáckém klubu jsem od žáků působil deset sezón. Měl jsem tudíž v zápase s Olomoucí obrovskou motivaci. Jsem šťastný, že jsme vyhráli a nejsme už poslední. Kluci se mohou těšit na pořádnou žranici," zářil po utkání pětadvacetiletý Nepožitek. Jeho tým se tříbodovým ziskem rozloučil s největší pravděpodobností s brněnským azylem. „Věřím, že se všechny práce ve Znojmě stihnou a na jaře už odehrajeme domácí zápasy na našem stadiónu," těšil se.

Poslední podzimní duel v Brně byl pro Znojemské o to těžší, že na jejich lavičku nemohl usednout potrestaný hlavní kouč Leoš Kalvoda, jehož zastoupil asistent Tibor Duda. „Leoš seděl na tribuně hned nad naší střídačkou. Na stadiónu nebyl velký ruch, takže jsme se mohli bez problémů dorozumívat. A o přestávce přišel udělit pokyny do kabiny," popsal spolupráci Duda.

Kalvodovy pokyny téměř vždy dolétly až k hráčům na hřiště. „Mám ale pořádně vykřičené hlasivky. A zřejmě jsem vypadal jako magor, když jsem občas sbíhal na tribuně až k zábradlí," vtipkoval dobře naladěný Kalvoda, který svůj celek pochválil zejména za výkon v prvním poločase. „Tak bych si naši hru představoval pokaždé. Po pauze už nás Sigma trochu zmáčkla, ale naštěstí jsme záhy odpověděli na její vyrovnání. Pohled na tabulku už bude teď příjemnější," lebedil si Kalvoda, který v Olomouci bydlí a za místní tým v minulosti hrál a poté jej i trénoval.

Současnému trenérovi Olomouce Zdeňku Psotkovi po nepovedeném duelu příliš do řeči nebylo. „Vstup do utkání se nám vůbec nepodařil, strašně rychle jsme inkasovali. Postupně jsme ovšem hru vyrovnali a po změně stran jsme byli dokonce výrazně lepší. Jenže nám vůbec nevycházela finální přihrávka, moc šancí jsme si nevytvořili," mrzelo kouče Sigmy.

Olomoucký středopolař Jan Navrátil si povšiml, že autor druhé znojemské branky Hrošovský stál na hraně postavení mimo hru. „Možná byl i v mírném ofsajdu, ale na to se nesmíme vymlouvat. Doplatili jsme na školácké chyby v defenzívě. Podali jsme zbabělý výkon. V šatně jsme si slibovali, jak zabojujeme, avšak zůstalo jen u řečí," nebral si servítky zklamaný Navrátil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články