Hlavní obsah

Jihlava poslala Komňackého na dovolenou, na Vysočinu by se mohl vrátit Pivarník

Jihlava
Aktualizováno

Trenér Roman Pivarník, jenž přivedl Jihlavu do nejvyšší fotbalové soutěže, by se mohl na Vysočinu vrátit a nahradit Františka Komňackého, kterého klubové vedení poslalo na předčasnou dovolenou. Alespoň tak se vyvíjí podle kuloárních informací situace v Jihlavě, která po prohře v Příbrami klesla v tabulce na poslední příčku.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Tenér František Komňacký po debaklu v Příbrami.

Článek

I po zdrcujíci příbramské prohře 0:5 v sobě živil trenér Komňacký naději, že se dá zpackaný podzim ještě zachránit. "Pokud bychom porazili v posledním podzimním dějství doma Slovácko, vystoupali bychom v tabulce o čtyři příčky výš, takže i pohled na naše postavení by byl jiný," mínil zkušený kouč.

On už se o to ale pokoušet nebude. Jihlavské vedení odvolalo jeho i asistenta Josefa Vrzáčka. Podle klubového webu oba nastoupili dovolenou, druhý asistent Marek Zúbek u mužstva zůstal.

"Trenéři František Komňacký a Josef Vrzáček zároveň do pondělí obdrželi domácí úkol v podobě vypracování analýzy výkonů mužstva a jednotlivých hráčů. Druhý asistent Marek Zúbek bude u týmu nadále pokračovat," uvedl tiskový mluvčí klubu Miroslav Fuks.

Před loňským příchodem do Jihlavy trénoval dvaašedesátiletý Komňacký téměř pět let v Jablonci. Ostravský Baník dovedl v roce 2004 k mistrovskému titulu, o dva roky později se mu totéž povedlo na Slovensku s Ružomberkem. Byl také asistentem u reprezentačního týmu.

Jeho nástupcem by se mohl stát Roman Pivarník, který Jihlavu v sezóně 2011/12 přivedl do nejvyšší soutěže. Ligu s ní však neokusil, neboť ho zlákala Olomouc, kde žije. Premiérový ročník ovšem s Hanáky nedokončil, neboť těsně před koncem soutěže byl odvolán.

Nyní je bez angažmá a tudíž pro Jihlavu dostupný. "Nový trenér by každopádně dnes odpoledne už měl vést trénink prvního týmu," přitakal tiskový mluvčí Jihlavy Miroslav Fuks, ale jméno šestačtyřicetiletého Pivarníka odmítl potvrdit.

Reklama

Související témata: