Hlavní obsah

FANTASY: Pospěchovi se na konci podzimu daří. Atakuje desítku nejlepších hráčů Fantasy!

Máme za sebou polovinu zápasů Fantasy ligy a kromě popisu právě skončeného 15. kola Gambrinus ligy si náš expert Luděk Zelenka připravil i rozsáhlejší hodnocení celé soutěže. Pojďme se nyní na jeho ohlédnutí podívat.

Nejúspěšnější hráči 15. kola Fantasy ligy.

Článek

"Liberecké střelecké trápení na ligové scéně pokračuje a tentokrát toho využila Dukla Praha. Pod trenérem Kozlem jde stále nahoru a to je neoddiskutovatelný fakt. Zatímco ve Slovanu sázíte hlavně na brankáře a obránce (nejlépe je na tom R. Kováč), tak v kádru hráčů z Julisky je v kurzu nejlepší střelec Pospěch, který se nádherně trefil i pod Ještědem a bral 7 bodů. Celkově jich má 72 a už je skoro v top ten.

Olomouc překvapivě prohrála se Znojmem

Rozhodně se nečekala ani porážka Olomouce v Brně proti Znojmu. Ligový nováček je suverénně nejméně oblíbený u vás trenérů, na nejlepšího hráče Oklešťka (69 bodů) sází jen dvě procenta z Vás! Ale zřejmě se to změní, protože jihomoravský tým potvrzuje zlepšující formu a tabulkou stoupá výš. Zato Olomouc stále nenaplňuje pozici černého koně soutěže. I já naletěl na potenci Doležala a dal ho do útoku.

Gólově nejpovedenější byly zápasy Příbrami a Sparty. Já svěřencům Čuhela věřil, ale moc takových mezi Vámi nebylo. Pilík, který získal 13 bodů a v 15. kole byl třetí nejlepší, měl jen procento příznivců a velmi podobně na tom byli všichni jeho kolegové, což samozřejmě souvisí s mizernou formou Příbrami, kterou ale v zápase s Jihlavou nepotvrdila a výsledkem 5:0 poslala trenéra Komňackého na dovolenou.

Naopak popularita hráčů Sparty je, mírně řečeno extrémní, což svědčí o dobré formě týmu, ale i velké víře sparťanských fanoušků. Hušbauer, který je na druhém místě celkového pořadí a na Litsingiho ztrácí už jen bodík, byl v 15. kole v každé druhé sestavě! A vyplatil se, získal 9 bodů. Vůbec nejlepším hráčem kola byl Sparťan Costa, který coby obránce dva góly připravil a jeden sám dal. To mu vyneslo 16 bodů a to mu ještě Zahustel z Boleslavi vzal čtyři body za gól, který v úvodu vstřelil do Vaclíkovi sítě.

Zklamáním kola Teplice

Tentokrát zklamaly Teplice, které jinak vévodí bodovému pořadí, coby nejlépe střílející tým. V Ostravě byli nakonec i díky vyloučení Kroba rádi za bezbrankovou plichtu. Překvapila i vysoká porážka zlepšující se Slavie na Slovácku. Koubek sice tým naučil bránit, ale dopředu se sešívaní trápí a to se těžko vyhrává. Navíc jsou hráči logicky nezajímaví i pro nás trenéry.

Plzeň kopala v Brně další penaltu, za poslední tři roky už osmadvacátou a i díky úspěšné exekuci Pavla Horvátha nakonec otočila celý zápas. Dva góly a 11 bodů si připsal skoro odepisovaný Tecl a myslím, že v tom příštím, předehrávaném 16. kole, bude jeho nasazení skoro automatické.

Celkově jsem rád, že už nám zase v lize padaly góly, což se logicky projevuje na našich bodových kontech. Já jsem spokojen se ziskem 72 bodů, v rámci VIP Ligy měl jen Zbyněk Pospěch o bod lepší jedenáctku. Podzim bych chtěl uzavřít neméně zdařilým výkonem a usadit se pevně na čele VIP miniligy."

Reklama

Související témata: