Hlavní obsah

Rozhodčí Franěk, Jech a Královec mají pozastavenou delegaci

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na neurčitou dobu pozastavila delegaci sudím Pavlu Fraňkovi, Jiřímu Jechovi a Pavlu Královcovi za chybné verdikty, kterých se dopustili v 15. kole první ligy. Po odmlce naopak dostanou šanci rozhodčí Jaroslav Bílek, Ondřej Lerch, Pavel Orel a Zbyněk Proske. Komise o tom informovala v prohlášení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec během utkání Gambrinus ligy mezi AC Sparta Praha a FK Baumit Jablonec.

Článek

U Fraňka se řešila nařízená penalta pro Plzeň v jejím pátečním zápase v Brně (1:3). "Těžká situace - zvlášť, když není prokazatelný záznam zadní kamery. Rozhodčí si může obhájit obě varianty svého verdiktu, přesto jsme se shodli, že Pavel Franěk nyní nebude obsazen," uvedla předsedkyně komise Dagmar Damková.

Královec nebude nasazen, protože v sobotním zápase mezi Spartou a Mladou Boleslaví (4:1) chybně nenařídil pokutový kop po střetu sparťanského stopera Jakuba Brabce s útočníkem Středočechů Martinem Nešporem.

Také Jech bude pykat za neodpískanou penaltu. Tu měl nařídit ve prospěch Bohemians Praha 1905 v nedělním utkání s Jabloncem (0:1), když obránce hostů Vít Beneš v pokutovém území fauloval Jakuba Horu. "Přestože máme v interním trestu několik rozhodčích, Jiří Jech také nebude obsazen a příležitost dostane další z perspektivních rozhodčí," uvedla Damková.

Komise se zabývala také rozhodnutím Miroslava Zelinky. Ten nařídil v nedělním zápase Slovácka se Slavií (3:0) proti hostům penaltu, které předcházel střet obránce Pražanů Fernanda Nevese a domácího zadáka Tomáše Košúta. "Pokutový kop byl nařízen správně. Miroslav Zelinka však na 16. ligové kolo bude delegován jako čtvrtý rozhodčí. I proto, že odřídil pět ligových utkání za sebou a navíc se účastnil i turnaje hráčů do 19 let," vysvětlila Damková.

Reklama