Hlavní obsah

Ligový podzim uzavře Zelené kolo, Grygera se přidal k Šeredové

Praha

Závěrečné dějství podzimu napíše od pátku do pondělí 16. kolo fotbalové Gambrinus ligy. V rámci projektu Zelený život se odehraje jako Zelené kolo - všech osm stadiónů navštíví děti z dětských domovů a fotbalisté tak společně pomohou potřebným. V propagaci myšlenek charitativního projektu by měl pomoci jak bývalý český reprezentant a nový patron Zdeněk Grygera, tak i založení Nadačního fondu.

Foto: Lukáš Brychta - Agentura Fotoservis

Zdeněk Grygera teď "kope" po boku Aleny Šeredové...

Článek

Kvůli vleklým zdravotním potížím musel aktivní kariéru ukončit. Teď se však bývalý hráč Sparty, Ajaxu, Juventusu či Fulhamu vydal novým fotbalovým směrem.

„Na všech mých zahraničních štacích kladly kluby důraz na charitativní akce. Jsem rád, že v tom mohu pokračovat i po kariéře, Navíc po boku Aleny Šeredové, která se podobným akcím věnuje i v Itálii a je tváří Zeleného života," předeslal Zdeněk Grygera při prezentaci Zeleného kola.

„Jsem nesmírně rád, že jsem se do propagace Zeleného života mohl zapojit. Myšlenka, se kterou tento projekt přichází, je více než správná, a já se osobně těším na to, že svým jménem budu moci šířit dobro, které ligové kluby vykonávají," řekl bývalý český reprezentant.

Projekt už má svůj Nadační fond

Aby pomoc mohla nabrat ještě větších rozměrů, schválilo Ligové shromáždění FAČR založení Nadačního fondu Zeleného života.

„Fond se zřizuje za účelem účinné podpory dětí a handicapovaných osob; shromažďování finančních prostředků určených zejména k zajištění sociálních, léčebných, sportovních, kulturních a jiných potřeb ohrožených dětí a handicapovaných osob," zdůvodnila Michaela Veselá, projekt manažer Zeleného života.

„Zatímco v prvním Zeleném kole, které se konalo v druhé polovině minulé sezóny, jsme se zaměřili na téma pomoc tělesně handicapovaným sportovcům, tentokráte se naše pozornost obrátila na děti," poukázal Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava