Hlavní obsah

Tajemno kolem nového plzeňského trenéra pokračuje. U Zemana český mistr neuspěl, na řadě je Uhrin

Plzeň
Aktualizováno

Nového kouče plzeňské Viktorie dál obestírá tajemno. Ani při návratu ze zápasu Ligy mistrů na britských ostrovech neproskočily konkrétní informace, kdo by měl po 15. prosinci Pavla Vrbu nahradit. A to přesto, že na Etihad Stadium v Manchesteru s mužstvem samozřejmě cestovali oba nejvyšší šéfové klubu - majitel Tomáš Paclík a ředitel Adolf Šádek. Přitom na světlo světa vyplavala zpráva, že trenér Zdeněk Zeman nabídku Plzně odmítl, zatímco Dušan Uhrin mladší s Viktorií jedná.

Foto: Sport.cz

Trenér Zdeněk Zeman

Článek

Měla to být bomba. Příchod šestašedesátiletého Zdeňka Zemana žijícího po dlouhá desetiletí v Itálií do plzeňských služeb by byl skutečně senzací. Vždyť respektovaný kouč vedl v minulosti mj. Parmu, Lazio Řím, Neapol, Lecce, Brescii a naposledy AS Řím, kde sice skončil v únoru, ale stále mu tam běží kontrakt.

Nyní přišel server iSport.cz s informací, že námluvy mezi Plzní a Zemanem skončily, neboť nedošlo k dohodě ani o finančních, ani o dalších pracovních podmínkách.

„Nepotvrdili jsme jednání s žádným trenérem, takže je bezpředmětné komentovat zprávy o ukončení jednání s kterýmkoliv z kandidátů," reagoval při návratu ze zápasu v Manchesteru mluvčí Plzně Pavel Pillar.

Stejně tak se nemínil vyjadřovat k plzeňskému zájmu o Dušana Uhrina mladšího, který momentálně působí v daleké Gruzii, kde má s tamním Dinamem smlouvu.

Klubové vedení, stejně jako hráči reagovali stejně. „Výběr trenéra neovlivním, mohu přispět maximálně poradním hlasem. Odborně ale nikomu radit nemohu," řekl na rovinu kapitán Pavel Horváth a dodával: „Upřímně - ani nějakého svého favorita nemám."

Na přímý dotaz, zda by se mu víc zamlouval Zeman nebo mladý Uhrin, reagoval rovněž přímo. „Ani pod jedním ze zmiňovaných trenérů jsem nehrál. Nemohu proto vědět, jestli by jeho angažování mně nebo mužstvu vyhovovalo. Záleží vyloženě na vedení."

Plzeň, kde dosavadní trenér Pavel Vrba oficiálně končí 15. prosince, aby se od počátku příštího roku ujal české reprezentace, už oslovila Karla Brücknera a Luboše Kozla, ovšem ani u jednoho nepochodila. Nyní údajně odmítl Zdeněk Zeman, takže Dušan Uhrin je další možnou alternativou.

Reklama

Související témata: