Hlavní obsah

FANTASY: Závěr poloviny Fantasy ligy je tu! Pozor, ať nenasadíte hráče, který nemůže hrát

Zdravíme všechny příznivce Fantasy Ligy. Před námi je poslední podzimní kolo, které se předehrává, a kterým začíná druhá půlka soutěže. Teoreticky se tyto zápasy nejlíp tipuji, protože stejní soupeři spolu už spolu hráli a o víkendu je čeká odveta. Navíc je v tomto kole i hodně zápasů s výrazným favoritem na jedné či druhé straně, a proto se může zdát skládání sestavy jednodušší. Kromě tradičních tipů na složení sestavy vám navíc přinášíme i tabulku zraněných a distancovaných hráčů, kteří pravděpodobně k zápasům nenastoupí.

Sestava Luďka Zelenky na 16. kolo Fantasy Gambrinus ligy

Článek

"Z vlastní zkušenosti vím, že v tom posledním podzimním kole, kdy už počasí není ideální, se někteří hráči hůře motivují k tomu, aby nastoupili. Zranění, která se během sezóny nashromáždila, se kumulují (stejně tak jako žluté karty) a někomu se to na to poslední kolo náhodou sejde, takže si vlastně o týden prodlouží dovolenou. Osobně tedy čekám více překvapivých změn v kádrech, důležité je, aby zrovna vaši hráči nastoupili.

Teplice – Znojmo

To je zápas, kde můžete dát kohokoli z domácího týmu a budete sčítat tučný zisk. Tepličtí jsou jasným favoritem, a přestože se Znojmo výkonnostně zvedá, v tabulce není mezi sestupujícími, tak v Teplicích schytá debakl. Já angažoval brankáře Slavíka, Nivalda a tradičně Litsingiho, kterého bude mít v sestavě určitě více než polovina z vás.

Plzeň – Příbram

Viktorka zahrála skvěle v Manchesteru a ve velmi podobné sestavě vletí i na Příbram. Ta sice smetla trápící se Jihlavu, ale to při vší úctě není měřítko a do Plzně jede jako uoutsider. Podobně jako v Teplicích je jedno, koho do sestavy napíšete. Já bych doporučil Koláře, Horvátha, Tecla, Petrželu nebo Hořavu.

Mladá Boleslav – Ostrava

Domácí v přímé konfrontaci s nejlepšími českými týmy, Plzní a Spartou, neuspěli výsledkově, ale herně mě přesvědčili o tom, že budou i nadále čeřit vody českých elitních týmů. Přestože mají velkou marodku a potrestané hráče, stejně vytvoří nadstandardní jedenáctku a Baník spláchnou. Můj tip na hráče: Ščuk, Nešpor, Štohanzl, Zahustel a šanci, díky absenci Jarolíma, dostane i Štajner!

Kromě těchto „jasných" zápasů ještě celkem věřím klokanům z Vršovic, kteří už doma prostě musí. A proto je v mé sestavě asi nejkreativnější hráč Bohemians – Moravec. Vedoucí Sparta je ve formě, ale zajíždí do Jablonce. Jablonečtí jsou pro mě v této sezóně nevyzpytatelným týmem, jednou zahrají skvěle a jindy propadnou s průměrným týmem. Na podzimního mistra se ale vytáhnou. Ostatní zápasy jsou pro mě hůře čitelné, takže se ani neodvažuji nasadit hvězdy jednotlivých týmů, protože jsem stále přesvědčen o tom, že nejlepší je sázet na hráče vítězných týmů. Přeji všem hráčům dobré tipy a krásné Vánoce a na jaře se opět těším na konfrontaci trenérských a manažerských znalostí."

Jméno hráčeDůvod absence
David Limberský (Plzeň)zranění - nejistý start
Tomáš Mičola (Slavia)zranění
Milan Bortel (Slavia)zranění
Martin Dobrotka (Slavia)zranění
Jakub Jugas (Příbram)zranění
Tomáš Frejlach (Brno)zranění
Lukáš Masopust (Jihlava)zranění
Jan Trousil (Slovácko)zranění
Tomáš Jablonský (Jablonec)zranění
Krob Jan (Teplice)karetní trest
Petr Malý (Dukla Praha)karetní trest
Jarolím David (Mladá Boleslav)karetní trest
Kúdela Ondřej (Mladá Boleslav)karetní trest
Došek Libor (Slovácko)karetní trest
Yonov Todor (Znojmo)karetní trest

Reklama